Acţiune de amploare a Poliţiei, în întreg judeţul Prahova

Redactia -

Acţiune de amploare a Poliţiei, în întreg judeţul Prahova

Pe tot parcursul zilei de ieri, 1 iulie a.c., aproximativ 500 de efective prezente în teren, poliţiști ai diferitelor structuri ale Inspectoratului precum Ordine Publică, Rutieră, Investigații Criminale, Crimă Organizată, Acțiuni Speciale, Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, Analiză și Prevenire a Criminalității, Agenția Națională Antidrog-Ploiești, împreună cu jandarmi din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Prahova au organizat pe raza întregului județ, în mediul urban, precum și în cel rural, acțiuni preventiv-reactive, cu efective mărite, având ca scop prevenirea și combaterea unor situații de risc și menținerea unui climat de ordine și siguranță publică.

Astfel, s-a acționat în zonele în care se înregistrează aglomerări de persoane, precum parcuri, terase, zonele centrale ale orașelor, pentru prevenirea și combaterea criminalității stradale, prevenirea faptelor cu violență și pentru menținerea ordinii și liniștii publice pe timpul sezonului estival.

 

 

În perioada de referință, polițiștii prahoveni au legitimat 2.500 de persoane, au controlat 980 de autovehicule și au efectuat 759 de testări cu aparatul etilotest și 37 cu aparatul Drugtest.

În acest context, au fost aplicate 444 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 165.000 de lei, dintre care 105 sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor Legii nr.61/1991 și 302 conform OUG nr.195/2002.

Ca măsuri complementare au fost reținute 24 de permise de conducere, 11 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 3 pentru conducerea sub influența alcoolului și două pentru conducerea sub influența substanțelor psihoactive, fiind retrase și 17 certificate de înmatriculare.

Astfel de acțiuni vor continua în întregul județ pentru asigurarea ordinii și liniștii publice și pentru consolidarea sentimentului de siguranță în rândul cetățenilor.