Acţiune de amploare a poliţiei în Prahova. Sute de amenzi în valoare totală de 102.845 lei

Redactia -

Acţiune de amploare a poliţiei în Prahova. Sute de amenzi în valoare totală de 102.845 lei

 Polițiștii Serviciului Rutier au desfășurat o serie de acțiuni pentru prevenirea și combaterea cauzelor generatoare de accidente. Acestea au avut ca scop depistarea conducătorilor auto care încalcă regimul legal de viteză și constatarea abaterilor săvârșite de pietoni.

Au fost aplicate 389 de sancțiuni contravenționale (160 pentru depășirea vitezei legale, 24 pentru abateri ale pietonilor, 21 pentru neutilizarea centurii de siguranță etc.), în valoare totală de 102.845 lei. Ca măsuri complementare au fost reținute 16 permise de conducere și au fost retrase trei certificate de înmatriculare auto. Au fost constatate trei infracțiuni (două de conducere a unui autovehicul de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică în sânge peste limita legală și una de conducere a unui autovehicul de către o persoană care are suspendat acest drept).

          Exemple:

  • Sâmbătă, 11 februarie, polițiștii rutieri au fost sesizați cu privire la producerea unui eveniment rutier pe DN 1, în localitatea Sinaia.Ajunși la fața locului, polițiștii au constatat că evenimentul, soldat fără rănirea vreunei persoane, s-ar fi produs pe fondul nerespectării de către un conducător auto a semnului de oprire. Acesta, fiind testat cu etilotestul, a rezultat că ar fi consumat alcool, aparatul indicând o valoare de 0,71 mg/l în aerul expirat.În cauză, a fost întocmit dosar penal pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

 

  • Tot sâmbătă, un conducător auto a fost depistat efectuând manevra de depășire a autospecialei de poliție și a unui utilaj de deszăpezire pe DN 1D, în zona km 11, încălcând marcajul simplu continuu aplicat pe carosabil.În aceeași zi, dar pe DN 1, conducătorul unei autoutilitare a fost surprins în momentul în care nu a acordat prioritate de trecere unui echipaj de poliție rutieră, care se deplasa la locul producerii unui accident rutier, cu semnalele acustice și luminoase în funcțiune.Ambii conducători auto au fost sancționați contravențional și li s-au reținut permisele în vederea suspendării dreptului de a conduce pe drumurile publice.

 

  • Duminică, în timp ce acționau cu aparatul radar pe DN 1, în comuna Bărcănești, polițiștii rutieri au depistat un conducător auto, domiciliat în Snagov, în vârstă de 62 de ani, care rula cu viteza de 103 km/h.În urma verificărilor, s-a stabilit că acesta avea suspendat dreptul de a conduce pe drumurile publice, în cauză fiind întocmit dosar penal.

 

  • Duminică, în timp ce acționau în comuna Albești Paleologu, la intersecția dintre DN 1B cu DN 1D, polițiștii rutieri au oprit pentru control un autoturism care circula fără a avea luminile de întâlnire în funcțiune, conform legii, și al cărui conducător nu purta centura de siguranță.Pe lângă aceste nereguli, oamenii legii au constatat că acesta ar fi consumat și alcool, etilotestul indicând o îmbibație de 0,67 mg/l alcool pur în aerul expirat. șoferul, în vârstă de 19 ani, din comuna Bucov, a fost transportat la spital pentru a i se recolta probe biologice de sânge, în cauză fiind întocmit dosar penal pentru conducere sub influența alcoolului.
  • În aceeași zi, acționând cu aparatul radar pe DN 1, polițiștii au depistat doi conducători auto rulând cu mai mult de 50 km/h peste limita legală, respectiv 124 km/h în localitatea Pucheni și 157 km/h în afara localității Bănești. Ambii șoferi, unul român și altul de cetățenie germană, au fost sancționați contravențional și le-au fost reținute permisele de conducere în vederea suspendării.