Acţiune de amploare a Poliţiei Rutiere în localităţile: Ploieşti, Câmpina, Băicoi, Bușteni, Boldești-Scăeni, Vălenii de Munte şi altele

Redactia -

Acţiune de amploare a Poliţiei Rutiere în localităţile: Ploieşti, Câmpina, Băicoi, Bușteni, Boldești-Scăeni, Vălenii de Munte şi altele

Ieri, 7 iunie a.c., polițiștii prahoveni au organizat și desfășurat acțiuni rutiere, în mai multe zone din județ, pe tot parcursul zilei.

Astfel, polițiștii Serviciului Rutier, cei ai Polițiilor municipale Ploiești și Câmpina, ai Polițiilor orașelor Băicoi, Bușteni, Boldești-Scăeni, Vălenii de Munte și cei ai Secțiilor Rurale de Poliție Florești, Valea Doftanei și Cocorăștii Colț au acționat, în principalele zone cu risc rutier pentru verificarea modului de respectare al normelor rutiere în vigoare.

Un accent deosebit a fost pus pe depistarea conducătorilor auto care nu respectă regimul legal de viteză, precum și pentru prevenirea și combaterea abaterilor săvârșite de pietoni și de conducătorii de biciclete/trotinete.

În cadrul acțiunilor desfășurate pe raza de competență a structurilor mai sus menționate au fost oprite, pentru control, în trafic peste 350 de autovehicule.

Astfel, pentru depistarea conducătorilor auto care conduc sub influența alcoolului au fost efectuate aproximativ 200 de testări cu aparatele etilotest.

În urma activităţilor, polițiștii au aplicat, în total, 255 de sancțiuni contravenționale, dintre care, mai mult de 60 au fost aplicate pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 30 pietonilor indisciplinați și 40 bicicliștilor pentru diferite abateri săvârșite.

Valoarea tuturor sancțiunilor este de peste 136.700 lei.

Totodată, 4 conducători auto au rămas fără permis de conducere, polițiștii reținând și două certificate de înmatriculare.

Totodată, cu ocazia constatării unor încălcări ale normelor de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, polițiștii prahoveni au aplicat și 35 de sancțiuni contravenționale conform Legii nr.61/1991 R.

 

Polițiștii prahoveni desfășoară permanent activități pentru reducerea riscului victimal ca urmare a accidentelor rutiere produse pe fondul nerespectării normelor rutiere în vigoare.