Acţiune de amploare a Poliţiei Rutiere în Ploieşti, Câmpina, Păulești, Valea Călugărească și Bălțești

Redactia -

Acţiune de amploare a Poliţiei Rutiere în Ploieşti, Câmpina, Păulești, Valea Călugărească și Bălțești

Ieri, 11 iulie a.c., polițiștii rutieri au desfășurat 6 actiuni, pe drumurile naționale din județ, în municipiile Ploiești și Câmpina, dar și în localitățile Păulești, Valea Călugărească și Bălțești pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere și asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică.

Activitățile au beneficiat și de sprijinul mai multor structuri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Prahova, dar și de cel al jandarmilor din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Prahova.

Astfel, în cadrul acțiunilor au fost legitimate aproximativ 600 de persoane, au fost controlate 460 de autovehicule și au fost efectuate 190 de testări cu aparatul etilotest.

În total au fost aplicate 260 de sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 70.000 de lei.

De asemenea, au fost reținute 19 permise de conducere și au fost retrase 8 certificate de înmatriculare.

Polițiștii rutieri le-au reamintit cetățenilor că le este interzis să consume alcool sau substanțe interzise la volan, iar legea a fost modificată în sensul că șoferul aflat sub influența alcoolului sau a drogurilor, care provoacă un accident rutier soldat cu decesul unei persoane, va fi pedepsit cu închisoarea.