Acţiune de amploare a Poliţiei Rutiere, în Prahova

Redactia -

Acţiune de amploare a Poliţiei Rutiere, în Prahova

Ieri, 1 august, atât polițiștii rutieri prahoveni, cât și cei cu atribuții pe linie rutieră au continuat acțiunile menite să prevină și să combată principalele cauze generatoare de accidente rutiere, aplicând aproape 130 de sancțiuni contravenționale celor care au încălcat normele rutiere în vigoare, în valoare de aproximativ 25.000 de lei.

S-a acționat pe drumurile naționale din județ, precum și pe drumurile județene din comunele Brazi și Valea Călugărească.

Accentul a fost pus pe prevenirea și combaterea accidentelor produse pe fondul conducerii sub influența alcoolului, sau a drogurilor, sens în care au fost oprite, în trafic, pentru control, aproximativ 300 de autovehicule, iar mai mult de jumătate dintre conducătorii auto ai acestora au fost testați cu aparatele etilotest și drugtest.

Ca măsuri complementare, au fost reținute, în total, 20 de permise de conducere și au fost retrase 10 certificate de înmatriculare.

80 de sancțiuni au fost aplicate pentru depășirea limitelor legale de viteză stabilite pentru anumite tronsoane de drum.

Aproximativ 20 de bicicliști și pietoni au fost depistați în timp ce încălcau prevederile legale, fiind sancționați contravențional în consecință.

25 de conducători auto și pasageri au fost sancționați pentru nepurtarea centurii de siguranță.

Dintre cele 20 de permise de conducere reținute, 5 au fost reținute pentru neacordarea priorității de trecere pietonilor care au acest drept, 4 pentru efectuarea de depășiri neregulamentare, două pentru conducere sub influența alcoolului, unul pentru neacordarea priorității de trecere vehiculelor care au acest drept, iar alte 8 pentru alte abateri la regimul rutier.

De asemenea, în cazul a 25 de autovehicule a fost efectuat controlul habitaclului, nefiind identificate probleme.

Polițiștii desfășoară zilnic astfel de activități preventiv-reactive, pentru siguranța circulației pe drumurile publice.