Acţiune de amploare a poliţiştilor din Ploieşti, Câmpina, Vălenii de Munte şi Boldeşti-Scăeni

Redactia -

Acţiune de amploare a poliţiştilor din Ploieşti, Câmpina, Vălenii de Munte şi Boldeşti-Scăeni

Pe tot parcursul zilei de ieri, 28 noiembrie a.c., polițiștii prahoveni s-au aflat permanent în teren, desfășurând acțiuni de prevenire și combatere a faptelor antisociale, fiind luate măsurile specifice împotriva celor care încalcă prevederile legale, atât sub aspect contravențional cât și penal.

În acțiuni au fost angrenați polițiști din cadrul mai multor structuri și  subunități din județ, precum Serviciul Rutier, Secția Nr.2 de Poliție Ploiești, polițiștii rutieri din cadrul Poliție municipiului Ploiești, Poliția Municipiului Câmpina, Poliția orășenească Boldești Scăeni, Poliția orășenească Vălenii de Munte, precum și polițiști din cadrul Secției Rurale de Poliție Valea Călugărescă,

Aceștia au desfășurat acțiuni pe mai multe linii de muncă, pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere cu urmări grave, pentru descurajarea elementelor infracțioanle și pentru combaterea fenomenelor cu impact stradal.

În cadrul acțiunilor, polițiștii au legitimat peste 240 de persoane, fiind aplicate, în total, peste 120 de sancțiuni contravenționale.

Valoarea totală a sancțiunilor este de aproximativ 37.000 de lei.

La regimul circulației, au fost controlate aproximativ 200 de autovehicule pe drumurile publice, fiind aplicate, în urma neregulilor constatate, mai mult de 80 de sancțiuni contravenționale.

În vederea depistării conducătorilor auto care aleg să pună atât siguranța lor, cât și a celorlalți participanți la trafic, în pericol, urcându-se la volan după ce au consumat băuturi alcoolice sau substanțe psihoactive, polițiștii au fost efectuate mai mult de 100 de testări cu aparatul etilotest, precum și 5 cu aparatul DrugTest.

Ca măsuri complementare, polițiștii rutieri au reținut două permise de conducere și au retras un certificat de înmatriculare.

Totodată, cu ocazia activităților desfășurate, polițiștii prahoveni au constatat și încălcări ale normelor de conviețuire socială, fiind aplicate, în acest sens, 7 sancțiuni contravenționale conform Legii nr. 61/1991.

De asemenea, 15 persoane au fost avertizate cu privire la respectarea normelor de conviețuire socială, au fost efectuate 9 controale corporale și două controale ale bagajelor.

Polițiștii prahoveni acționează permanent pentru prevenirea și combaterea oricăror evenimente care pot afecta liniștea comunității.