Acţiune de amploare a poliţiştilor, în tot judeţul Prahova

Redactia -

Acţiune de amploare a poliţiştilor, în tot judeţul Prahova

În cursul zilei de ieri, 13 iulie a.c., au fost organizate acțiuni cu efective mărite în tot județul Prahova pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, prevenirea migrației ilegale, verificarea transportului rutier de marfă și pasageri, precum și aducerea la cunoștința conducătorilor auto a noilor modificări privind modul de pedepsire a infracțiunilor rutiere.

În cadrul acțiunilor au fost angrenați polițiști din cadrul structurilor de poliție rutieră, ordine publică, investigații criminale, investigarea criminalității economice, din cadrul protecției animalelor, imigrări, dar și luptători din cadrul Seviciului pentru Acțiuni Speciale.

Alături de polițiști s-au aflat și jandarmi din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Prahova.

Astfel, în cadrul acțiunilor au fost legitimate aproximativ 500 de persoane, au fost controlate 350 de autovehicule și au fost efectuate 150 de testări de alcool și droguri.

În total au fost aplicate 215 sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 64.000 de lei.

Totodată, au fost reținute în vederea suspendării dreptului de a conduce pe drumurile publice, 8 permise de conducere( 5 dintre acestea pentru viteză excesivă) și au fost retrase 5 certificate de înmatriculare.

Polițiștii rutieri le-au reamintit cetățenilor că le este interzis să consume alcool sau substanțe interzise la volan și i-au informat cu privire la faptul că legea a fost modificată în sensul că, șoferul aflat sub influența alcoolului sau a drogurilor, care provoacă un accident rutier soldat cu decesul unei persoane, va fi pedepsit cu închisoarea.

Polițiștii vă recomandă:

-Nu vă urcați la volan dacă ați consumat băuturi alcoolice sau substanțe psihoactive ori dacă nu dețineți permis de conducere.

-Consumul de alcool poate afecta condusul autovehiculului prin faptul că acesta cauzează: deficiențe de vedere, încetinirea reflexelor, reducerea concentrării și a vigilenței, crearea unei stări de relaxare și somnolență, ceea ce te poate determina să adormi la volan;

Nu vă puneți viața în pericol urcându-vă în autovehicule conduse de persoane care nu dețin permis de conducere, aflate sub influența alcoolului sau a drogurilor.