Acţiune de amploare a poliţiştilor în zona Plopeni

Redactia -

Acţiune de amploare a poliţiştilor în zona Plopeni

Polițiștii din Plopeni au desfășurat o acțiune pentru prevenirea și combaterea infracțiunilor comise la regimul silvic. Au fost aplicate sancțiuni în valoare de 4 000 de lei și a fost întocmit un dosar penal, în care bănuiții sunt cercetați sub control judiciar.

La data de 10 martie, în intervalul 9.00 — 14.00, polițiști din Plopeni au desfășurat o acțiune pentru prevenirea și combaterea infracțiunilor silvice, comise atât în fondul forestier cât și privind transportul ilegal de material lemnos pe drumurile publice.

Astfel,în jurul orei 10, polițiștii au depistat în fondul forestier privat situat în comuna Dumbrăvești, doi bărbați, care ar fi tăiat în mod ilegal cu un motofierăstrău șase arbori de esență salcâm, pe care intenționau să-i sustragă. Aceștia au fost sancționați contravențional cu amendă în cuantum de 2000 lei fiecare, iar materialul lemnos a fost ridicat și predat reprezentanților Ocolului Silvic Slănic fiindu-le, totodată, confiscat motofierăstrăul folosit la comiterea faptei.

În jurul orei 14, pe D.J. 102, în satul Plopeni, a fost depistat un alt bărbat care transporta cu un atelaj hipo material lemnos, fără a avea documente de proveniență sau de transport.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat faptul că masa lemnoasă ar fi fost fost tăiată în mod ilegal de persoana depistată, împreună cu alți doi bărbați din comuna Dumbrăvești, în dimineața aceleiași zile.

În continuarea cercetărilor efectuate la locul comiterii faptei, s-a stabilit volumul masei lemnoase tăiate de cei trei — 4,78 mc, motiv pentru care în cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tăiere fără drept și furt de arbori.

În baza probatoriului administrat, cei trei bănuiți au fost prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploiești, care a dispus măsura controlului judiciar pentru 60 de zile.