Acţiuni ale Poliţiei în Ploieşti, Boldeşti-Scăeni, Lipăneşti şi Apostolache. S-a lăsat cu o mulţime de sancţiuni

Redactia -

Acţiuni ale Poliţiei în Ploieşti, Boldeşti-Scăeni, Lipăneşti şi Apostolache. S-a lăsat cu o mulţime de sancţiuni

Asigurarea unui climat optim de ordine și siguranță publică și reducerea numărului de fapte antisociale care se produc în județul Prahova reprezintă prioritățile polițiștilor prahoveni.

Zilnic, polițiștii acționează în teren, pe toate liniile de activitate, pentru descurajarea elementelor infracționale și combaterea fenomenelor cu impact stradal.

Ieri, 3 noiembrie a.c., au fost organizate și desfășurate acțiuni în Municipiul Ploiești, orașul Boldești-Scăeni, în comunele Apostolache și Lipănești, dar și pe drumurile naționale din județ.

Astfel, polițiști ai mai multor structuri, împreună cu jandarmii Inspectoratului de Jandarmi Județean Prahova au acționat în zonele în care se înregistrează aglomerări de persoane, și nu numai, pentru combaterea faptelor antisociale.

Pe linie rutieră, s-a acționat pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere cu urmări grave, precum abaterile săvârșite de către conducătorii de biciclete/atelaje hipo, depășirile neregulamentare, nerespectarea regimului legal de viteză și pentru combaterea conducerii de autovehicule, pe drumurile publice, sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive.

În acest context, au fost controlate peste 250 de autovehicule și au fost efectuate aproximativ 160 de testări cu aparatele etilotest și drugtest.

De asemenea, au fost legitimate aproximativ 300 de persoane.

Pentru neregulile constatate, au fost aplicate 145 de sancțiuni contravenționale, cele mai multe dintre acestea la regimul rutier, dintre acestea, 55 pentru nerespectarea regimului legal de viteză.

De asemenea, au fost aplicate și 6 sancțiuni conform Legii nr.61/1991, privind sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice.

Valoarea totală a sancțiunilor depășește 55.000 de lei.

Totodată, au fost reținute 3 permise de conducere, pentru depășirea regimului legal de viteză, conducere sub influența alcoolului, dar și pentru efectuarea de depășiri neregulamentare, fiind reținute și 5 certificate de înmatriculare, pentru diferite nereguli.

De asemenea, polițiștii Secției nr.3 de Poliție Ploiești au efectuat verificări conform Legii nr.333/2003, privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor și protecția persoanelor.

În acest context, au fost verificate 31 de unități cu pază umană, din municipiul Ploiești și 37 de agenți de pază controlați.

În urma neregulilor constatate, au fost aplicate 18 sancțiuni contravenționale, în valoarea de 3.100 de lei, pentru nereguli precum efectuarea defectuoasă a serviciului, respectiv, 3 bărbați care au fost depistați dormind.