Acţiuni ale Poliţiei în Ploieşti, Câmpina, Boldești-Scăeni, Sinaia, Mizil și Urlați. Aproape 300 de sancţiuni aplicate

Redactia -

Acţiuni ale Poliţiei în Ploieşti, Câmpina, Boldești-Scăeni, Sinaia, Mizil și Urlați. Aproape 300 de sancţiuni aplicate

Ieri, 25 octombrie a.c., au fost organizate și desfășurate acțiuni în Municipiile Ploiești și Câmpina, în orașele Boldești- Scăeni, Sinaia, Mizil și Urlați, dar și pe drumurile naționale din județ.

Astfel, polițiști ai mai multor structuri, împreună cu jandarmii Inspectoratului de Jandarmi Județean Prahova au acționat în zonele în care se înregistrează aglomerări de persoane, și nu numai, pentru combaterea faptelor antisociale.

Pe linie rutieră, s-a acționat pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere cu urmări grave, precum abaterile săvârșite de către conducătorii de biciclete/atelaje hipo, depășirile neregulamentare, nerespectarea regimului legal de viteză și pentru combaterea conducerii de autovehicule, pe drumurile publice, sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive.

În acest context, au fost controlate peste 400 de autovehicule și au fost efectuate aproximativ 150 de testări cu aparatele etilotest și drugtest.

De asemenea, au fost legitimate aproximativ 500 de persoane.

Pentru neregulile constatate, au fost aplicate 295 de sancțiuni contravenționale, cele mai multe dintre acestea la regimul rutier, dintre acestea, 46 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 22 pentru nepurtarea centurii de siguranță, 18 pietonilor pentru traversări neregulamentare, 13 bicicliștilor pentru abaterile lor, 4 pentru neacordare prioritate pietoni, dar și două pentru nerespectarea culorii semaforului.

De asemenea, au fost aplicate și 20 de sancțiuni conform Legii nr.61/1991, privind sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, dar și conform Legii nr.333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor și protecția persoanelor.

Au fost efectuate 4 controale corporale, și două controale ale bagajelor, fiind efectuate și controale în habitaclul a 20 de autovehicule, fără a fi identificate probleme.

Valoarea totală a sancțiunilor depășește 63.500 de lei.

Totodată, au fost reținute 9 permise de conducere, dintre care amintim patru pentru neacoradare prioritate pietoni, unul pentru efectuarea de depășiri neregulamentare, respectiv unul pentru efectuarea unei depășiri neregulamentare, fiind reținute și 12 certificate de înmatriculare, pentru diferite nereguli.