Acţiuni de amploare ale Poliţiei Rutiere, în tot judeţul Prahova

Redactia -

Acţiuni de amploare ale Poliţiei Rutiere, în tot judeţul Prahova

La data de 26 august a.c., în jurul orei 18.30, polițiștii rutieri din cadrul Poliției municipiului Ploiești au fost sesizați despre faptul că pe strada Română din municipiu, ar fi avut loc un eveniment rutier soldat cu pagube materiale.

Deplasați la fața locului, polițiștii au identificat un conducător auto în vârstă de 48 de ani, din verificări stabilindu-se faptul că acesta, ar fi pierdut controlul direcției de deplasare intrând în coliziune cu un autoturism care se afla parcat în afara părții carosabile.

Întrucât bărbatul emana halenă alcoolică, acesta a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 0,66 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind condus la o unitate medicală în vederea recoltării de mostre biologice de sânge.

În urma evenimentului rutier nu au fost înregistrate victime.

În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice sub influența băuturilor alcoolice.

 

  • În jurul orei 23:00, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Prahova, în timp ce desfășurau activități de supraveghere și control al traficului rutier în municipiul Ploiești, au oprit, pentru control, un autoturism condus de o tânără în vârstă de 19 ani, din municipiul Ploiești.

În urma verificării documentelor solicitate, precum și în urma interogării bazelor de date s-a stabilit faptul că autorizația de circulație provizorie a autovehiculului este expirată.

În cauză, s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracțiunii de punerea în circulație sau conducere unui vehicul neînmatriculat.

 

  • În cursul serii de 26 august a.c., în jurul orei 23.30, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Ploiești, în timp ce desfășurau activități pe linie rutieră pe raza de competență, au oprit, pentru control, pe Bulevardul Republicii, un autoturism condus de un tânăr în vârstă de 30 de ani, din comuna Sângeru.

Întrucât la înmânarea documentelor solicitate, conducătorul auto emana halenă alcoolică, acesta a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 1,02 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind condus la o unitate medicală în vederea recoltării de mostre biologice de sânge.

 

  • Tot în jurul orei 23.30, polițiștii din cadrul Secției nr.3 de Poliţie Ploiești, în timp ce desfășurau activități pe linie rutieră în cadrul raziei au oprit, pentru control, pe strada Cantacuzino, un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 48 de ani, domiciliat în municipiul Constanța, care avea o deplasare sinuoasă.

Cu ocazia testării cu aparatul etilotest a conducătorului auto, acesta a indicat valoarea de 0,49 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind condus la o unitate medicală în vederea recoltării de mostre biologice de sânge.

În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracțiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice sub influența băuturilor alcoolice. 

  • La scurt timp, polițiștii din cadrul Secției nr.2 de Poliție Ploiești, în jurul orei 00.00, aflându-se în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe Bulevardul Republicii din municipiu, au depistat un alt conducător auto aflat la volan sub influența alcoolului.

De această dată, în cazul bărbatului în vârstă de 56 de ani, din municipiul Ploiești aparatul a indicat valoarea de 0,84 mg/l alcool pur în aerul expirat, și acesta fiind condus la spital în vederea recoltării de mostre biologice de sânge.

 

  • Și polițiștii din cadrul Poliției oraşului Boldești Scăeni au depistat un conducător auto aflat sub influența alcoolului, un bărbat în vârstă de 47 de ani, din județul Teleorman.

În cazul acestuia, aparatul etilotest a indicat valoarea de 0,52 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind condus la o unitate medicală în vederea recoltării de mostre biologice de sânge.

 

  • În dimineața zilei de 27 august a.c., în jurul orei 08.00, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Prahova, în timp ce desfășurau activități pe linie rutieră pe raza de competență, au oprit, pentru control, pe Drumul Național 1, în orașul Comarnic, un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 53 de ani, din oraș.

Întrucât la înmânarea documentelor solicitate, conducătorul auto emana halenă alcoolică, acesta a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 0,55 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind condus la o unitate medicală în vederea recoltării de mostre biologice de sânge.

 

  • Noaptea trecută, în jurul orei 04.45, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Prahova, în timp ce desfășurau activități pe linie rutieră pe DC 87, în comuna Berceni au oprit, pentru control, un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 51 de ani, din comuna Dumbrava.

Întrucât la înmânarea documentelor solicitate, conducătorul auto emana halenă alcoolică, acesta a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 0,52 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind condus la o unitate medicală în vederea recoltării de mostre biologice de sânge.

În toate cauzele, au fost întocmite dosare penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice.

 

  • Tot ieri, 27 august a.c., în jurul orei 12.00, polițiștii din cadrul Postului de Poliție Măgurele, în timp ce desfășurau activități pe linie rutieră în comuna Bălțești au oprit, pentru control, un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 40 de ani, din comuna Bălțești.

În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că bărbatul figurează cu permisul de conducere suspendat.

În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană a cărei exercitare a dreptului de a conduce i-a fost suspendată.