Acţiuni de amploare ale poliţiştilor în Ploieşti, Comarnic şi Vălenii de Munte

Redactia -

Acţiuni de amploare ale poliţiştilor în Ploieşti, Comarnic şi Vălenii de Munte

La data de 30 octombrie a.c., pe parcursul întregii zile, polițiștii prahoveni au organizat mai multe acțiuni, în municipiul Ploiești, în orașele Comarnic și Vălenii de Munte, în comunele Păulești, Olari, Valea Călugărească, dar și pe drumurile naționale din județ pentru asigurarea unui climat corespunzător de ordine și siguranță publică, dar și pentru creșterea gradului de siguranță rutieră și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere.

În perioada de referință, polițiștii rutieri au vizat depistarea conducătorilor auto care nu respectă normele privind circulația pe drumurile publice, acționându-se cu preponderență pentru depistarea conducătorilor auto care conduc sub influența alcoolului sau a altor substanțe psihoactive, dar și a celor care nu respectă regimul legal de viteză, în acest sens fiind testați aproximativ 150 de șoferi din cei peste 250 opriți, pentru control.

Polițiștii de ordine publică au desfășurat activități specifice pentru menținerea unui climat optim de ordine și siguranță publică, intervenind și la evenimentele semnalate prin Serviciul Național Unic pentru Apeluri de Urgență 112.

În total, pentru abaterile constatate, polițiștii au aplicat 135 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 34.000 de lei, cele mai multe fiind aplicate conform Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, republicată, cu modificările și completările ulterioare, menționând dintre acestea 32 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 12 pentru nepurtarea centurii de siguranță, 9 pietonilor, dar și 5 pentru efectuarea de depășiri neregulamentare.

De asemenea, 7 sancțiuni au fost aplicate și conform Legii nr.61/1991, pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice.

Totodată, au fost efectuate pe raza municipiului Ploiești 3 controale corporale și 3 controale ale bagajelor.

Ca măsură complementară a abaterilor constatate la regimul rutier au fost reținute 6 permise de conducere, dintre care 5 pentru depășiri neregulamentare și unul pentru neresectarea regimului legal de viteză.