Acţiuni de amploare pentru depistarea şoferilor băuţi sau drogaţi. Sute de sancţiuni

Redactia -

Acţiuni de amploare pentru depistarea şoferilor băuţi sau drogaţi. Sute de sancţiuni

La data de 5 septembrie a.c., polițiștii prahoveni au organizat 6 acțiuni punctuale, prilej cu care s-a acționat atât pentru pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale, cât și pentru impunerea unui climat de siguranță rutieră.

Acțiunile s-au desfășurat cu sprijinul structurilor de investigații criminale, ordine publică, dar și rutieră din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Prahova, dar și cu sprijinul jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Prahova.

În urma controalelor au fost legitimate peste 600 de persoane, verificate 250 de autovehicule și au fost efectuate 230 de testări cu aparatele etilotest și drugtest.

Astfel, în urma neregulilor constatate, în cele 24 de ore au fost aplicate 330 de sancțiuni contravenționale în valoarea de peste 100.000 de lei.

De asemenea, au fost reținute 7 permise de conducere și au fost retrase 19 certificate de înmatriculare.

Totodată, polițiștii prahoveni au intervenit la peste 150 de solicitări, dintre acestea 120 fiind sesizate prin SNUAU 112, iar în cadrul intervențiilor au fost aplicate 20 de sancțiuni contravenționale conform Legii nr.61/1991, privind sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, în valoarea de 7.500 de lei.

Polițiștii prahoveni vor acționa, în continuare, pentru siguranța cetățenilor și menținerea unui climat de ordine și liniște publică, pe raza întregului județ.