ACȚIUNI DE VERIFICARE A RESPECTĂRII MĂSURILOR DE PROTECȚIE

Daniel Dimache -

ACȚIUNI DE VERIFICARE A RESPECTĂRII MĂSURILOR DE PROTECȚIE

În ultimele 24 de ore, poliţiştii din cadrul Biroului Rutier Ploiești, împreună cu polițiști locali, au desfășurat o acțiune în municipiul Ploiești pentru verificarea măsurilor impuse prin Legea nr. 55 din 2020, pe fondul numărului de cazuri de Covid 19 înregistrate.

Astfel, au fost verificate peste 30 de autovehicule destinate transportului și au fost transmise recomandări cu privire la respectarea măsurilor de protecție atât conducătorilor auto cât și pasagerilor aflați în autovehicule.
De asemenea, au fost identificate 3 persoane care nu respectau obligația de a purta masca de protecție în mijlocul de transport în comun.

Au fost aplicate peste 15 sancțiuni contravenționale (dintre care 3 pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 55/2020) în valoare de peste 2.000 de lei.

Precizăm faptul că nerespectarea măsurilor individuale de protecție constituie contravenție și se sancţionează cu amendă cuprinsă între 500 și 2.500 de lei.

Recomandăm cetățenilor să respecte măsurile de protecție sanitară și de distanțare fizică pentru a-și proteja propria sănătate și viață, dar și pentru a-i proteja pe toți cei din jur.

Sănătatea și siguranța cetățenilor sunt prioritare tuturor instituțiilor cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, astfel că forţele de ordine vor desfășura permanent în această perioadă activităţi de verificare cu privire la respectarea prevederilor impuse pe perioada stării de alertă, pentru a proteja cetăţenii și pentru a preveni răspândirea noului tip de coronavirus.