ACȚIUNI FILANTROPICE ÎN PROTOIERIA VĂLENII DE MUNTE

Daniel Dimache -

ACȚIUNI FILANTROPICE ÎN PROTOIERIA VĂLENII DE MUNTE

În teritoriul administrativ al Protoieriei Vălenii de Munte au continuat acțiunile filantropice începute încă din primele zile ale decretării stării de urgență. Astfel, duminică 26 aprilie și luni 27 aprilie 2020, Patriarhia Romana, prin Sectorul Social Filantropic, alături de câteva firme de profil și prin intermediul Protoieriei Vălenii de Munte au ajutat Spitalul Orășenesc Vălenii de Munte, Centrul de copii Sf. Maria, din Vălenii de Munte, unde sunt găzduiți 73 de copii și Spitalul de pneumoftiziologie Drajna cu produse alimentare constând în dulciuri, sucuri și iaurturi. În sprijnul acestei inițiative, precum și datorită unei frumoase colaborări, Pizzeria Springtime a oferit și 200 de pizza celor aflați în aceste unități. Totodată, pe lângă toate aceste alimente, prin grija și cu binecuvântarea Părintelui Patriarh Daniel, au fost oferite 500 de măști chirurgicale Spitalului Orășenesc Vălenii de Munte.


Activitățile nu se vor opri aici datorită faptului că în Protoieria Vălenii de Munte, timp de două săptămâni se vor colecta, din parohiile arondate, alimente neperisabile ce vor fi distribuite Penitenciarului Ploiești.
Aceste acțiuni se doresc a fi un exemplu pentru toți oamenii de bine ce vor să sprijine și să ajute personalul aflat în prima linie a luptei împotriva virusului COVID-19, ne-a declarat Pc. Protopop Mihail Peneș.
În fiecare parohie, preotul paroh si membrii Consiliului si ai Comitetului parohial au intensificat activitatile social filantropice, venind în sprijinul celor aflaţi în izolare, al vârstnicilor, precum şi al copiilor ai căror parinţi sunt în străinatate!