Actualul antrenor al fostului petrolist Nini Popescu are „pile” la FRF și „știe” astfel cum și când se va da restartul Ligii a II-a! Însă, președintele sloven de la UEFA îl cam contrazice și se dă și supărat pe UE!

Dragos Trestioreanu -

Actualul antrenor al fostului petrolist Nini Popescu are „pile” la FRF și „știe” astfel cum și când se va da restartul Ligii a II-a! Însă, președintele sloven de la UEFA îl cam contrazice și se dă și supărat pe UE!

Fost membru, ca antrenor secund, în staff-ului ex-selecționerului german al echipei naționale de fotbal a României, Christopher Daum, actualul tehnician principal al divizionarei secunde Campionii FC Argeș Pitești, localnicul Ionuț Badea, vorbește, într-un interviu acordat siteului www.realitateasportiva.net, despre restartul întrecerilor din Liga a II-a. El se face că „știe” destule dintre cele care se „coc” pe la FRF, iar asta posibil ca fost angajat acolo, la un moment dat. Printre altele, fostul jucător de la FC Argeș și Dinamo, ba chiar și aflat în probe, la un moment dat, la Astra Ploiești, declară: „Din ce se discută la nivelul Grupului de Lucru al Federației Române de Fotbal, sunt mai multe variante prin care se poate relua campionatul ligii a doua. Cea mai optimistă ar fi cu reluarea pregătirii pe 16 aprilie, cu grupul, după care, pe 16 mai, ar trebui să înceapă din nou competiția. Este o previziune optimistă, dar în același timp rămâne o situație de adaptare. Evident, pentru că nu știm cum va evolua această pandemie, în următoarele săptămâni. Dacă lucrurile vor stagna și vor rămâne încadrate astfel în ceea ce avem acum, cred că ar putea fi posibil un nou start în 2020”.

Actualul antrenor al ex-petrolistului Nini Popescu, la FC Argeș, mai adaugă apoi că, „în condițiile acestea, Grupul de Lucru al FRF a decis, pe undeva, o reluare a campionatului cu un format de play-off și de play-out, în care primele opt echipe să dispute șapte meciuri, trei acasă și patru în deplasare, sau invers, în funcție de cum se va trage la sorți. În baza acestor meciuri, ar urma să se facă un clasament final al play-off-ului, urmând ca și celelalte echipe să joace pentru play-out, în aceeași situație, pentru a vedea care rămâne în liga secundă și care coboară. Este o situație de adaptare a tot ceea ce se va întâmpla în toată societatea românească. E greu să faci predicții în momentul de față, ci doar să te gândești la variante”.

De la nivel înalt, tocmai din fotoliul de la Nyon ocupat de către președintele de la UEFA, Aleksander Čeferin, tehnicianul român este și cam contrazis în ceea ce privește optimismul său nedisimulat. Într-o declarație oferită cotidianului italian La Reppublica, același Čeferin spune: „Nimeni nu ştie când se va încheia pandemia, avem un plan A, B sau C, noi suntem în contact cu ligile, cluburile, avem un grup de lucru și va trebui să aşteptăm cu toate celelalte sectoare, deoarece criza loveşte şi cluburile, iar nimic nu va mai fi ca înainte după acest an teribil”. Pe cale de consecință, în aceeași publicație din „Cizmă”, domnia sa nu exclude nici alte variante de finalizare a competițiilor interne, ținând cont de lupta contra virusului Covid-19, mai precis dacă aceasta se va încheia mai devreme sau mai târziu. Drept urmare, afirmă că, „în ceea ce privește reluarea fotbalului la jumătatea lunii mai, în iunie sau chiar la finele lui iunie, dacă se va putea, atunci ar fi bine. Dacă nu vom reuşi, sezonul va fi probabil pierdut! Există chiar o propunere care vizează încheierea acestui sezon la începutul sezonului viitor, cel care va începe un pic mai târziu. Dar, neştiind când se va termina pandemia, noi nu putem să facem un plan definitiv. Sunt dezamăgit de UE. Europa este dominată de un exces de reguli, divizată, iar din acest motiv, e și mai slabă. Nu există solidaritate şi este trist”! După cum spune președintele UEFA, și suporterii Petrolului mai au de așteptat reîntâlnirea cu favoriții, coronavirusul nelăsându-i, firesc, pe oficialii de la UEFA să se poată decide asupra unei date sigure de reluare a competițiilor. Nimeni nu riscă, de fapt!

Foto: www.jurnaluldearges.ro și www.fanatik.ro