Acum ori niciodată! – strigătul de luptă al Petrolului, în faţa Sibiului

Redactia -

Acum ori niciodată! – strigătul de luptă al Petrolului, în faţa Sibiului

Conferinţa de presă organizată ieri de SC FC Petrolul, la 30 de minute după debutul celei de la Astra, a scos în evidenţă dorinţa expresă de victorie a managerului general al „lupilor”, Vivi Răchită (foto; www.sport.ro), în partida de sâmbătă, contra unei alte nou-promovate, CSU Voinţa Sibiu. „Sunt îngrijorat de faptul că, în confruntările de acasă din acest campionat, am obţinut doar o singură victorie. Le-am spus băieţilor că întâlnirea de peste două zile trebuie să reprezinte un nou început pe stadionul Ilie Oană. Este un meci pe care, cu atitudine, cu determinare, trebuie să-l câştigăm şi să ne bucurăm, la final, alături de suporteri”, a declarat Răchită.

Tot antrenorul „galben-albaştrilor” a mai spus că, în urma datelor furnizate de către firma italiană de analiză a prestaţiei elevilor săi, fotbalistul care a jucat cele mai multe mingi este veteranul Pompiliu Stoica, tinerii din echipă rămânând datori. De fapt, de la Stoica, de la Florentin Dumitru, de la Daniel Opriţa şi de la ceilalţi echipieri mai experimentaţi se aşteaptă să dea tonul pentru obţinerea primului succes pe noul „Ilie Oană”, după usturătorul 1-5 cu Dinamo, de la finele primului duel oficial de după inaugurare.

Vivi Răchită a recunoscut că, după ultima ploaie, s-a adunat apă pe gazon, însă, nu s-a acumulat şi noroi, fiind speranţe că spaţiul de joc va arăta bine sâmbătă, de la 18.00, ora de debut a meciului contra Sibiului, o echipă care nu i-a scăpat deloc din atenţie, de la începutul campionatului, managerului general al Petrolului. Acesta a spus că „vom întâlni o echipă superioară nivelului avut în sezonul trecut, atunci când ne-am luptat pentru promovare. Acum, există mai multe soluţii pentru viitoarea noastră adversară. Acolo joacă şi Dâlbea, un fotbalist de valoare, care leagă foarte bine jocul şi pe care mi l-am dorit şi eu, în urmă cu doi ani, dar nu i-am putut depăşi ca ofertă financiară, atunci, pe cei de la Săgeata Năvodari. Voinţa Sibiu se apără foarte bine, e periculoasă la fazele fixe şi are destui jucători cu experienţă, precum Forika, Tătar, Apostol, Miron, venit de la Astra, şi Sergiu Bar. Am văzut toate meciurile lor, am o analiză detaliată în ceea ce-i priveşte şi, chiar dacă sunt puţin îngrijorat, în acelaşi timp sunt şi încrezător că vom câştiga această confruntare. De altfel, ne-am propus ca, din următoarele două partide, cu Voinţa şi, apoi, de la CS Mioveni, să obţinem cel puţin patru puncte.”

Intraţi de astăzi în cantonamentul de la Crângu lui Bot, acolo unde Răchită a declarat că au condiţii de top, petroliştii pregătesc în linişte jocul de sâmbătă, faţă de disputa de la Cluj, contra CFR-ului, survenind doar o singură schimbare în lotul de 18 fotbalişti: reapariţia lui Bogdan Străuţ, care şi-a ispăşit etapa de suspendare din cauza celor patru cartonaşe galbene încasate. În schimb, a dispărut Ciprian Milea – un alt jucător direcţionat la SC FC Petrolul de către Radu Călin, actualul patron al Prahovei 2010 Tomşani. Continuă să nu fie pe deplin apţi de joc Nenad Djurovic şi Nicolae Mitea.