Acuzată de fals în acte, Astra se justifică prin insinuări

Redactia -

În urma unui material publicat în suplimentul de sport al unui cotidian local, clubul Astra a fost acuzat de către tatăl unor fraţi gemeni juniori de fals în documentele de transfer ale acestora, de la CSM Ploieşti, la clubul din „9 Mai”. Ionuţ şi George Oprea, care au fost suspendaţi de club pe o perioadă de doi ani şi daţi afară de la pregătiri, pentru că au refuzat să semneze contracte după terminarea junioratului, au fost jucători ai SC FC Petrolul. Tatăl lor, Teodor Oprea, le-a obţinut dezlegarea pentru CSM Ploieşti, devenită ulterior CSM FC Ploieşti şi FC Ploieşti, după despărţirea de primărie, şi – finalmente – Astra Ploieşti. Părintele fotbaliştilor a reclamat la Parchet că s-au falsificat documentele de transfer ale copiilor săi, adăugându-se un FC, după CSM, şi astfel băieţii au devenit buni de joc pentru Astra. Club care i-a suspendat, răpindu-le dreptul de a mai juca fotbal.

Spre finalul conferinţei de presă organizată de clubul din vestul Ploieştiului a apărut şi Costel Lazăr (foto; www.fcastraploiesti.ro), conducător al acestuia, care a anunţat că se vor da explicaţii, după ancheta din ziar, printr-un comunicat publicat pe siteul oficial. Iată ce se scrie în acest comunicat: 1. Frații Oprea au fost suspendați de către F. R. Fotbal pentru nerespectarea prevederilor regulamentare privind obligațiile ce revin tinerilor jucători față de clubul la care își încheie junioratul; 2. Atât tatăl jucătorilor, cât și autorul articolului uită să precizeze când (în ce an) au fost transferați cei doi tineri la clubul nostru și, mai ales, ce persoane s-au ocupat de această operațiune; 3. Fără a discuta profilul moral sau competența reclamantului, e firesc să întrebăm cum de a descoperit dl. Oprea presupusul fals în actele de transfer abia acum, după patru ani de la efectuarea transferului? 4. În perioada în care au fost legitimați aici, FC Astra și-a îndeplinit toate obligațiile față de cei doi juniori. În consecință, respectând deciziile și regulamentele Federației Române de Fotbal, clubul nostru apreciază drept calomnioase și lipsite de temei afirmațiile dlui Oprea, a cărui eventuală plângere trebuie soluționată de către organele în drept, nicidecum în paginile unui cotidian.

Ţinând cont că acuzele sunt grave, susţinute cu acte, răspunsurile oferite de FC Astra Ploieşti par mai degrabă simple insinuări, un fel de rebusuri ştiute – şi înţelese – doar de cei care s-au ocupat de redactarea actelor respective. Jurnalistic, era de aşteptat să se ofere detalii clare asupra vinovăţiei sau nevinovăţiei în cazul de faţă. Ceea ce, în mod vădit, s-a ocolit într-un mod elegant. Fapt care împiedică a fi trasă astfel o concluzie clară. Dar, poate că FC Astra va reveni şi va detalia speţa, aşa, pe înţelesul tuturor, nu numai al iniţiaţilor.

N.B. Sublinierile aparţin FC Astra Ploieşti.