Acuzaţii nefondate la adresa Spitalului Urlaţi. Raport oficial după verificările făcute în cazul bebeluşului de două luni

Redactia -

Acuzaţii nefondate la adresa Spitalului Urlaţi. Raport oficial după verificările făcute în cazul bebeluşului de două luni

După ce o mamă a acuzat faptul că nu ar fi fost primită cu bebeluşul său, de două luni, la Spitalul Orăşenesc Urlaţi şi a fost nevoită să meargă cu el la Ploieşti, la Spitalul de Pediatrie, o anchetă realizată de către instituţiile de profil, condusă de către Prefectura Prahova, a arătat faptul că declaraţiile acesteia nu se confirmă. „În data de 10.05.2023 la Camera de Gardă a Spitalului Orășenesc Urlați nu s-a prezentat vreo mamă cu un pacient (copil în vârstă de două luni)” scrie, negru pe alb, Direcţia de Sănătate Publică, în raportul făcut public după verificări.

În plus, în urma verificărilor condițiilor igienico-sanitare din cadrul Compartimentului de Pediatrie al Spitalului Orășenesc Urlați nu au fost constatate nereguli sau abateri.

Iată ce a transmis Prefectura Prahova după verificările pe care le-a făcut în urma acestui caz:

„În urma constituirii prin Ordin de Prefect a unei comisii mixte de verificare a cazului respectiv, putem prezenta opiniei publice o informare preliminară, urmând ca un raport final să fie prezentat după încheierea tuturor cercetărilor.

Astfel, din instituțiile cu atribuții în acest sens nominalizate de către Prefectul Județului Prahova pentru a verifica aspectele semnalate, încă nu au fost finalizate verificările de către Direcția Generală de Asistența Socială și Protecția Copilului Prahova și de către Inspectoratul Județean de Poliție Prahova.

Celelalte instituții au prezentat următoarele concluzii:

1.Direcția de Sănătate Publică Prahova ne-a informat următoarele:

– în data de 10.05.2023 la Camera de Gardă a Spitalului Orășenesc Urlați nu s-a prezentat vreo mamă cu un pacient (copil în vârstă de două luni);
-la aceeași dată erau asigurate linii de gardă în specialitatea Medicină Internă, Chirurgie Generală și Pediatrie (medicul pediatru având program de lucru până la ora 19);
-în jurul orelor 20:43 pe sistemul de supraveghere video a unității sanitare se observă o persoană de sex feminin cu un sugar în brațe care a discutat cu agentul de pază al unității din dreptul porții, după care aceasta, deplasându-se către un automobil aflat în stradă, părăsește unitatea;
-în urma verificărilor condițiilor igienico-sanitare din cadrul Compartimentului de Pediatrie al Spitalului Orășenesc Urlați nu au fost constatate nereguli sau abateri.

În dimineața zilei de 11.05.2023, o ambulanță a fost solicitată de către familia pacientului și acesta a fost transportat la Spitalul de Pediatrie Ploiești.

2.În ceea ce privește constatările Inspectoratului Teritorial de Muncă Prahova, precizăm că atât firma de pază cât și Spitalul Orășenesc Urlați, respectau legislația în domeniu.

3.În ceea ce privește constatările Casei de Asigurări de Sănătate Prahova, pacientul nefiind tratat în cadrul Spitalului Orășenesc Urlați, a fost încheiat un proces verbal de constatare pentru perioada respectivă în urma căruia rezulta faptul că în data respectivă niciun pacient nu a fost refuzat sau redirecționat către o altă unitate sanitară de către personalul medical.

Vă aducem la cunoștință că din declarația agentului de pază al Spitalului Orășenesc Urlați, la momentul prezentării mamei cu copilul, la poarta de acces, aceasta a precizat că dorește să meargă la secția de Pediatrie, iar în urma răspunsului agentului care îi spune mamei că programul cabinetului de Pediatrie se încheiase la ora 19, acesta nu a dorit să mai intre în incinta spitalului și a plecat.
Agentul de pază precizează, de asemenea, că i-a însoțit pe cei doi (mama și pacientul) până în stradă, întrebând dacă au nevoie de mașină, moment în care, însoțitoarea care i-a adus pe cei doi a oprit autoturismul, conducătoarea auto (o doamnă blondă) întrebând despre prezența în spital a unui anumit cadru medical. La răspunsul negativ al agentului de paza, persoanele mai sus-menționate au urcat în mașină și au plecat.

Facem precizarea că pe măsura ce rapoartele celorlalți reprezentanți din comisia de control vor fi finalizate, Instituția Prefectului Județul Prahova le va face publice de îndată!”

Cu stimă,
Prefect – Virgiliu Daniel NANU