ADGA va sărbători, în această lună, un an de la înființare, la arena Ilie Oană, odată cu cele nouă decenii de viață ale Petrolului

Redactia -

ADGA va sărbători, în această lună, un an de la înființare, la arena Ilie Oană, odată cu cele nouă decenii de viață ale Petrolului

Pe 20 decembrie 2014, Asociația Diaspora Galben-Albastră, entitatea suporterilor Petrolului din străinătate, dar nu numai, a ales să sărbătorească cele nouă decenii de viață ale echipei favorite, ca și un an de la înființare sa, unde altundeva decât la arena atât de dragă tuturor simpatizanților „lupilor”, cea care poartă numele celui mai longeviv antrenor din istoria clubului și fost jucător și internațional al Juventusului, cea care s-a mutat, în 1952, la Ploiești – Ile Oană. O asociație care a luat ființă mai de curând, în raport cu altele, ADGA reunește fani de diverse vârste și profesii, uniți de aceeași dragoste pe viață, Petrolul, fiind deosebit de activă în cele 12 luni ce s-a scurs de la legalizarea ei. Numărul mare de comunicate emise cu prilejul diferitelor evenimentelor cu impact asupra activității clubului găzarilor, precum și suportul material asigurat cu varii ocazii, au transformat-o nu numai într-o voce autorizată a iubitorilor culorilor care fac parte din denumirea sa, ci și într-un model de organizație.

În vederea zilei aniversare, ADGA a emis următorul comunicat: „Pe data de 20 decembrie anul curent Asociația Diaspora Galben-Albastră vă invită a sărbători împreună cu ea 90 de ani de existență a Petrolului nostru, precum și trecerea unui an de la înființarea ADGA. Începutul seriei de manifestări aniversare este dat la Yell’Wolf Pub de serbarea „Crăciun fericit!”, ce va avea loc între orele 11.00 si 13.00 alături de copiii Centrului de Plasament din Filipeștii de Tîrg, acțiune la care intrarea este liberă. Urmează între orele 18.00 si 19.30 – de asemenea la Yell’Wolf Pub – lansarea volumului II al cărții domnului Răzvan Frățilă „Petrolul Ploiești, istorie și tradiție – gloria”, eveniment cu caracter public. Cu acest prilej autorul va oferi celor interesați o sesiune de autografe. Seara se încheie cu dineul aniversar oferit de ADGA la Ambasador Luxury Events începând cu ora 20.00 celor aproximativ 60 de invitați din rândurile fostelor glorii petroliste, suporterilor, presei, donatorilor, sponsorilor și membrilor ADGA din România. ADGA vă dorește un decembrie frumos și vă așteaptă să aniversăm împreună!”.

După cum se observă, ADGA a ales – fiind vorba despre un volum scos sub egida sa – să lanseze, cu aceeași ocazie, a doua carte a autorului istoriei Petrolului, Răzvan Frățilă, cu siguranță cea mai așteptată din întreaga existență a clubului găzarilor. Concepută în urma unui volum imens de muncă, a multor ore de documentare și redactare, noua carte – a cărui spot publicitar a fost postat pe Youtube, https://www.youtube.com/watch?v=mjY7IqgjVm4, este una ce nu trebuie să lipsească din biblioteca tuturor celor care s-au născut și trăiesc cu iubire imensă pentru PETROLUL PLOIEȘTI! Mereu atentă cu fostele glorii, cărora îi poartă un respect continuu, ADGA a avut inspirația de a-i onora, în perioada sărbătorilor de iarnă, pe cei care au scris nemijlocit episoade întregi din „cartea de aur” a clubului găzarilor. Se dovedește astfel că nu numai la momente de mare satisfacție – titluri, cupe, prezențe apreciate în cupele europene etc. -, suporterii acestui simbol rămân uniți și în vremuri mai apăsătoare, semn clar că echipa de suflet a lor va trăi veșnic, indiferent ce se va întâmpla, într-o zi sau alta, acum și în viitor.