Adio, Serie C! De azi, de la ora 15.45, FC Petrolul va fi, matematic, în Liga a II-a!

Dragos Trestioreanu -

Adio, Serie C! De azi, de la ora 15.45, FC Petrolul va fi, matematic, în Liga a II-a!

Mult a fost, două sezoane, puțin a rămas, un singur meci, și FC Petrolul Ploiești – după cel puțin o remiză, astăzi, pe arena Ilie Oană – va promova, matematic, în al doilea eșalon fotbalistic național, urmând a mai fi la un singur pas de readucerea brandului, anul viitor, la cel dintâi nivel al soccer-ului autohton. Dar, mai mult ca sigur că „lupii” vor lupta pentru o victorie, de la ora 14.00, în fața – speră ei – a cât mai multor mii de suporteri. Asta chiar dacă adevărata sărbătorire a promovării va fi sâmbătă, 26 mai 2018, de la 20.00, tot pe „Ilie Oană”.

Fără Cristian Andor, nerefăcut după accidentarea suferită înaintea partidei de la Bradu, cu Atletic, la un antrenament efectuat pe terenul sintetic de la Parcul Municipal Vest, și Georgian Păun, reținut pe tușă din cauza a prea mult galben (patru cartonașe), antrenorul principal Romulus Ciobanu trebuie să regândească alcătuirea cvartetului de la mijlocul terenului, dar și a trioului ofensiv. Se bănuiește că locul bihoreanului va fi luat, din nou, de tânărul și talentatul Daniel Cîrjan, cel care a avut o evoluție apreciată la jocul din județul Argeș, de săptămâna trecută, iar Nini Popescu și Alexandru Ciocâlteu vor avea loc în primul „11”, nu ca înainte, când – pe rând – câte unul dintre ei stătea pe banca de rezerve. În rest, Romică Ciobanu are la dispoziție întregul efectiv, putându-se orienta, dept urmare, spre cel mai bun lot de 18 fotbaliști și, evident, cel mai potrivit prim „11”.

„Satelitul” viitoarei adversare din eșalonul secund național, CS Mioveni, vine la Ploiești din postura ocupantei unui loc în subsolul ierarhiei, având astfel puține speranțe de a le împiedica pe gazde să se bucure de obținerea promovării matematice în Liga a II-a. De altfel, și în tur, când pe banca oaspeților de astăzi se afla Marius Stoica, actual antrenor… nefericit al AFCM Alexandria, ajunsă pe poziția a treia, FC Petrolul nu a avut probleme în a se impune pe cocheta arenă din Mioveni, Arnăutu și Nini Popescu (cu o „dublă”) stabilind scorul final: 3-0! Cum întrecerile din Liga a II-a nu s-au încheiat încă, este greu de crezut că fostul fotbalist Iordan Eftimie, adus de la FC Argeș Pitești să-l înlocuiască pe Laurențiu Roșu – care nu va mai reveni astfel pe „Ilie Oană”! – la cârma tehnică a „echipei-mamă”, va detașa jucător/jucători la „satelit”. Implicit, șansa Petrolului la bifarea promovării matematice va crește exponențial. Asta dacă nu cumva existența în lotul de 18 al CS Mioveni 2 a arădeanului George Pirtea, remarcat la meciul din Cupa României, de anul trecut, de la Ploiești, ar fi considerată drept vreun pericol!

Petroliștii din teren îi așteaptă azi, de la ora 14.00, bilete găsindu-se până la începutul meciului, pe petroliștii din tribune și peluze să vină în număr cât mai mare, pentru a contribui împreună – și apoi a se bucura la fel – la promovarea matematică în Liga 2, antecamera fotbalului mare din România! Vremea este frumoasă, ora – una poate pe gustul multora, sărbătoare religioasă nu-i, nici vreo vacanță, mai rămânând, deci, să se demonstreze câți suporteri adevărați are acum echipa lui Claudiu Tudor, Marius Chindriș & Co.! La Bradu, nu au fost prea mulți, dar să zicem că era mai greu de ajuns la peste 100 de kilometri de Ploiești, vinerea fiind și zi de lucru. Acum însă, nu mai există nicio scuză, fiindcă a veni la stadion doar în primul eșalon, pentru că ar fi în trend, nu înseamnă a și fi fanul unei echipe. Mai bine stai acasă, la televizor!

În altă ordine de idei, din nou femei cu fluier/steguleț pe arena Ilie Oană, la o partidă a Petrolului! Comisia Centrală de Arbitri s-a orientat de data aceasta, în afara asistentului de la tușa unu, George Marian Fridl, din Comănești-Bacău, și asupra „celui mai sexy arbitru din România”, Andreea Ene, la centru, bucureșteanca fiind, potrivit www.libertatea.ro, manechin de profesie, și a Alexandrei Theodora Apostu, din reședința județului în care locuiește colegul de brigadă. Aceeași CCA l-a delegat la partida dintre FC Petrolul și CS Mioveni 2, ca observator de profil, pe Adrian Gligoraș, din Târgoviște, iar FRF l-a trimis pe cel de joc, în persoana lui Victor Radu, concitadin cu Andreea Ene.

În afara duelului de astăzi, 12 mai, pe Petrolul o mai așteaptă încă două. Primul este programat săptămâna viitoare, pe arena Columbia, din cartierul ploieștean 9 Mai, în compania altui „satelit”, cel al prim-divizionarei Astra Giurgiu, iar peste două săptămâni, așa cum scriam mai sus, ultima apariție în Liga a III-a se va consemna la disputa de acasă cu SC Popești-Leordeni. Da, așa este: mult a fost, puțin a rămas și… adio, Serie C! Așa cum le place fanilor să scandeze! Și să nu uităm și cine a fost, este și va fi sufletul! VEOLIA!

Foto: www.fcpetrolul.ro (www.sportpictures.eu – Răzvan PĂSĂRICĂ) și www.libertatea.ro