Adio, Serie C! La revedere și felicitări, Romulus Ciobanu! Bun venit în… staff, Claudiu Tudor! Bravo, FC Petrolul!

Dragos Trestioreanu -

Adio, Serie C! La revedere și felicitări, Romulus Ciobanu! Bun venit în… staff, Claudiu Tudor! Bravo, FC Petrolul!

Astăzi, de la ora 21.15, FC Petrolul Ploiești, echipa aparținând ACS Petrolul 52, își va lua adio de la al treilea eșalon fotbalistic național și, după vacanță, va începe pregătirile pentru Liga a II-a, fiind doar cu un pas mai în spate de prima scenă fotbalistică a țării, acolo unde vrea să ajungă la anul!

La despărțirea de Liga a III-a, după adjudecarea primului loc din ierarhia Seriei a III-a, suporterii au pregătit un super show, un scenariu și o scenografie grandioase, nemiaîntîlnite nicăieri în România, la acest nivel. Este și motivul pentru care simpatizanții „lupilor”, toți cei care și-au luat deja bilet sau au abonamente, sperându-se ca arena Ilie Oană să fie full, să vină în tribune și peluze mai devreme destul decât ora de debut a ultimului meci din actuala ediție de campionat, cu SC Popești Leordeni: 19.30. Cine va respecta această doleanță va fi parte directă dintr-un show de povestit nepoților, așa cum ne-au obișnuit de fiecare dată ultrașii de la cele două peluze și de la tribuna 2, de data aceasta fiind incluși „în joc” și fanii petroliști de la triubnele 0 și 1! Deci, va fi o scenografie care va cuprinde TOT STADIONUL! O premieră absolută la Liga a III-a! Prilej ca arena să fie ocupată la capcitate, nu-i așa?

Azi, FC Petrolul îi va zice adio Seriei C, așa cum fanilor le place să numească, după campionatul italian, Liga a III-a autohtonă, antrenorul principal Romulus Ciobanu va sta pentru ultima oară pe banca formației găzarilor, cum s-a confirmat deja de săptămâna trecută, el meritând felicitări pentru promovare, iar Claudiu Tudor – după acest duel cu ilfovenii – își va pune ghetele în cui și-și va lua banderola acasă, punând-o în vitrina cu amintirile cele mai dragi, până ce fiul său simpatic, Lucas, îi va călca pe urme și o va… primi de acolo! Așa a hotărât căpitanul că până aici a fost! Din motive de ordin medical! Dar va începe cu siguranță o viață nouă – cea de tehnician sau oficial de club! Bineînțeles, tot la FC Petrolul!

Normal că, în așteptarea fastuosului spectacol din tribune și peluze și dat fiind că „lupii” sunt matematic promovați în Liga a II-a, partida va trece într-un plan puțin mai depărtat, însă fotbalul și fotbaliștii au creat condițiile acestui super show, să nu se uite! Față de remiza cu goluri de pe „Columbia”, scor: 2-2, Romică Ciobanu a optat pentru o singură modificare în lotul de 18, scoțându-l, neașteptat, pe tânărul Daniel Cîrjan, și reintegrându-l, meritat, pe Jean Prunescu! A fost vorba, cum se spune în limbajul de specialitate, de o decizie tehnică, una mai greu de înțeles, totuși, față de un fotbalist care a terminat turul, la Viitorul Domnești, cu tot atâtea goluri înscrise ca și… Sergiu Arnăutu, principalul marcator din tot sezonul al Petrolului! Chiar „copilul” acesta talentat și cu mare bun simț nu merita să fie măcar pe bancă la marea sărbătoare a promovării?!? În fine…

Meciul dintre FC Petrolul și SC Popești Leordeni, revelația returului, care este acum pe locul 5, va fi condus de un arbitru adus iar de la… mama naibii – arădeanul Alexandru Dan Gornic. El va fi asistat de doi tușieri de la 126 și 237 de kilometri, piteșteanul Andrei Ciuciu, respectiv craioveanul Cristian Daniel Pătrașcu. Brigada va fi monitorizată de covăsneanul ex-arbitru Veress Lorant, din Sfântu Gheorghe, de organizatorii partidei urmând a se ocupa un angajat al Federației Române de Fotbal, bucureșteanul Aurel Ionescu. Deci, cu mic, cu mare, petroliști, să fiți prezenți pe „Ilie Oană”, fără a întârzia nici măcar o clipă!

Foto: www.fcpetrolul.ro (www.sportpictures.eu – Răzvan PĂSĂRICĂ)