A.D.O.R. cere public demisia lui Radu Socoleanu din funcţia de director R.A.R, pe motiv de incompatibilitate

Redactia -

Recent, domnul Radu Socoleanu a fost numit in functia de director al Regiei Autonome “Registru Auto Roman” netinandu-se cont de starea de incompatibilitate in care se afla, in calitatea sa de consilier local. Motivam cererea noastra p[entru demisia/ demiterea domnului Radu Socoleanu pe dispozitiile Legii 161/2003, dupa cum urmeaza:

Art. 88. – (1) Funcţia de consilier local sau consilier judeţean este incompatibilă cu:

d) funcţia de preşedinte, vicepreşedinte, director general, director, manager, asociat, administrator, membru al consiliului de administraţie sau cenzor la regiile autonome şi societăţile comerciale de interes local înfiinţate sau aflate sub autoritatea consiliului local ori a consiliului judeţean respectiv sau la regiile autonome şi societăţile comerciale de interes naţional care îşi au sediul sau care deţin filiale în unitatea administrativ-teritorială respectivă;

Avand in vedere ca Registrul Auto Roman este infiintat ca regie autonoma, conform HOTARARII nr. 768 din 8 noiembrie 1991, consideram ca este imperios necesar ca prefectul in functie sa ia masurile necesare pentru respectarea legilor tarii, fie si numai pentru simplul motiv ca este reprezentantul Guvernului in teritoriul. A.D.O.R. solicitat prin adresa nr. 9/13.08.2012 prefectului Marius Sersea emiterea unui Ordin al prefectului prin care sa dispuna suspendarea din functia de director al RAR a domnului Radu Socoleanu, avand in vedere precedentul creat la Drajna, unde, tot prin ordin al prefectului primarul ales a fost suspendat. Prin demersul si solicitarea noastra incercam sa semnalam opiniei publice, prin intermediul mass-media, modul injust si illegal, prin care sunt pusi in functie directorii pentru deconcentrate, desi Statutul Functionarilor publici are prevederi clare cu privire la sustinerea concursurilor si experientei in domeniu pentru obtinerea oricarei functii de executie.

 

 Alianta pentru Drepturile Omului din Romania

 

 Presedinte,

 Cristescu Eugen- Costin