Adrenalină din belșug la sala Olimpia! Redeveniți lideri ai Grupei 2 din Liga 1, baschetbaliștii de la CSM Ploiești și-au teleportat fanii din infern în paradis!

Dragos Trestioreanu -

Adrenalină din belșug la sala Olimpia! Redeveniți lideri ai Grupei 2 din Liga 1, baschetbaliștii de la CSM Ploiești și-au teleportat fanii din infern în paradis!

Reînființată și reînscrisă, după o pauză de un sezon competițional, în campionatul eșalonului secund, echipa de baschet masculin CSM Ploiești a dovedit, chiar de la start, că a luat întrecerile în serios și, spre deosebire de debutul ediției 2015-2016 a aceleiași competiții, a mizat pe un mix fericit experiență-tinerețe. Atunci, din lipsă de bani suficienți,  s-a mers pe un lot preponderent juvenil, fiind nevoie ca, după calificarea în faza semifinală, să se facă transferuri, inclusiv un antrenor, care să asigure competitivitate atunci când gradul de dificultate a disputelor crescuse semnificativ.

Același Cătălin Burlacu, constructorul perfect de echipe, și-a asumat-o și pe aceea din ediția 2017-2018, iar arta lui s-a văzut încă de la bun început – victoria fără probleme de la București, din sala Agronomia, în fața contracandidatei la calificare în faza imediat superioară, CSO Voluntari. Cea care este tot o formație nou-înființată. Ei bine, dacă în capitala țării, în prima etapă a turului și a sezonului, totodată, Burlacu și coechipierii săi au câștigat să zic fără mari probleme, scor: 72-60, la retur, pe propriul teren, a fost o adevărată… revărsare de adrenalină, „galben-albaștrii” trăind periculos și fiind gata să piardă meciul în timpul regulamentar de joc! Dar, au revenit fantastic, au egalat și s-au impus apoi, după o repriză de prelungiri, scorul final putând însă deruta pe cineva care nu a fost prezent la „Olimpia”: 88-83!

Cum s-a ajuns la acest rezultat final? După un prim sfert egal (14-14) și, respectiv, un altul adjudecat de ploieșteni la aceeași diferență de puncte ca și la final (18-13). Cu un avantaj totuși fragil în baschet, la jumătatea partidei, jucătorii de la CSM au avut un sfert al treilea ca de coșmar aproape, 15-21, reușind totuși să revină pe tabelă în finalul ultimelor 10 minute de joc și să împingă meciul în prelungiri. A fost 71-71, după un act încheiat cu 24-23, în favoarea lor. Însă, asta numai după ce s-a reușit fantastic depășirea unui moment de criză, 63-70 cu numai 27 de secunde înainte de a „suna sirena”! Trimițând disputa în Extra-Time și rezistând cu brio la eliminările pentru 5 greșeli personale ale vedetelor Vlad Dogaru, Szijarto Levente și, respectiv, Cătălin Burlacu, CSM Ploiești a izbândit, finalmente, spre mulțumirea celor aproape 800 de suporteri, frenetici de-a dreptul tocmai atunci când favoriții au avut nevoie mai mare!

Lipsită și în acest derbi de spaniolo-românul Angel Santana – în tabăra adversă, ex-căpitanul Asesoftului, Virgil Căruțașu, a rămas pe bancă -, CSM-ul s-a bazat în finalul finalurilor pe sclipirile lui Adrian Tudor, singurul jucător cu experiență care mai putea juca pentru echipa lui, în acel moment. Iar Adiță și-a făcut treaba cu brio și, după un 17-12, tabelele de la „Olimpia” au rămas fixate, repet, la 88-83 pentru CSM Ploiești! Grupare care, ca urmare a acestui rezultat, a trecut din nou pe primul loc al ierarhiei Gurpei 2 din Liga 1, pe care urcase, până la ora derbiului, „satelitul” prim-divizionarei BC Mureș Târgu Mureș. Postura de lider îi obligă pe Burlacu și pe coechipierii lui să facă meciuri mari în cele două deplasări ce urmează, cele de pe terenurile U BT 2 Cluj-Napoca și, respectiv, mai sus amintita BC Mureș 2 Târgu Mureș. Vor fi două jocuri extrem de complicate, din care, dacă se va ieși cu bine, prima poziție va fi garantat, la final de retur, a trupei de la CSM Ploiești.

Ultimele tot atâtea întâlniri se vor desfășura acasă, în zile care se vor stabili ulterior, cu CSU 2 Sibiu și, respectiv, CS Brașov, cea din urmă fiind singura grupare, deși este „lanternă roșie”, care a reușit, până acum, să provoace un eșec ploieștenilor! Dacă, de data aceasta, nu se mai vorbește apăsat de promovare a CSM-ului în Liga Națională, nu ar fi deloc exclus, în eventualitatea în care se va găsi suport material și privat ca, la vară, accederea în… LN să nu mai fie făcuiă degeaba! Vom vedea…

CSM PLOIEȘTI: Dogaru (11 puncte; 1×3), Tudor (20; 3×3), Szijarto (13; 1×3), Topologeanu (7; 1×3), Burlacu (26; 2×3). Au mai jucat: Dumitru (8; 2×3), Manu, Vrabie, Carabulea (3). Colectiv tehnic: Cătălin Burlacu (principal), Ionuţ Ivan (secund) și Robert Munteanu (preparator fizic).

CSO VOLUNTARI: Chiriţă, Dumitrescu (19), Petrescu, Vlad (21), Șipoş (14). Au mai evoluat: Paraschiv (4), Rigu (3), Biasutti (5), Neguţ (12), Burcea (5), Toth, Drăgilă. Antrenori: Vlad Jișcanu (principal) şi Virgil Căruţaşu (secund).

Au arbitrat: Sorin Drugău (Braşov), Costin Bogdănescu (Bucureşti) și Alexandru Ivan (Târgovişte).

Comisar FRB: Mihai Caraion (Bucureşti).

Din nou, asistența de la sala Olimpia a fost delectată cu spectacolul oferit de fetele de la trupa Happy Dance, cea care se remarcă la toate concursurile de profil din țară. De altfel, încă de pe vrmea multiplei campioane CSU Asesoft, show-urile majoretelor îi încântau nu numai pe ploieșteni, ci și pe iubitorii baschetului din țară și chiar din străinătate, meciurile – din campionatul intern și din cupele europene – fiind transmise atunci live de către diverse posturi de televiziune.

Foto: www.csmploiesti.ro