Adrian Cristea şi Zie Diabate – doi foşti dinamovişti băgaţi iar sub aripa lui Mircea Rednic

Redactia -

Siteul clubului belgian Standard Liege scrie luni, 28 ianuarie 2013, despre înregimentarea lui Adrian Cristea (foto dreapta; www.standard.be), dar şi de achiziţionarea şi a unui fost coechipier al acestuia, de la Dinamo Bucureştri, ivorianul Zie Diabate (foto stânga, alături de impresarul său, românul Mihai Joiţa, primul din dreapta, care este şi agentul petrolistului Hamza Younes), ultima oară la divizionara secundă franceză Dijon FCO. Ambii fotbalişti au semnat contracte până la finele acestui sezon, cu o opţiune de Zie_Diabate_cu_Mihai_Joita_la_Standard_Liege_www.standard.be_28.I.2012cumpărare definitivă, „dacă se vor remarca în meciurile viitoare ale Standardului” – specifică siteul „alb-roşiilor”.

După cum se poate observa, Rednic a ţinut neapărat să aducă la noua sa formaţie jucători pe care i-a mai avut sub comandă în Liga I, pe „Prinţ” prinzându-l chiar în două mandate, la Dinamo şi Petrolul, iar pe fotbalistul de culoare – doar la „câini”. Fundaşul stânga Diabate, care poate evolua şi ca fundaş central, a fost cumpărat de la clubul din Şoseaua Ştefan cel Mare de către Dijon FCO, iar acum revine într-un prim eşalon, sperând, ca şi Cristea, de altfel, să-l convingă pe noul patron să-i extindă angajamentul din vară încolo.

Noilor „recurţi” li se face o scurtă prezentare pe acest site şi li se urează bun venit la Standard Liege. Dar acolo este poate mai uşor de pătruns, dar mai greu de stat, pretenţiile fiind foarte mari, iar valoarea întrecerilor superioară celei din România. Rămâne de văzut dacă Adrian Cristea şi Zie Diabate vor reuşi să treacă repede peste perioada de acomodare, care va fi foarte scurtă pentru ei, şi vor convintge pe termen scurt. Un avantaj l-ar avea Diabate, care a jucat, în ultima vreme, în Ligue 2.