Adrian Mutu a și adus 10.000 de fani ai Petrolului pe arena Ilie Oană! Iar asta numai la festivitatea de prezentare a lui

Redactia -

Adrian Mutu a și adus 10.000 de fani ai Petrolului pe arena Ilie Oană! Iar asta numai la festivitatea de prezentare a lui

Adrian Mutu rămâne o vedetă ncontestabilă a fotbalului românesc, fără nicun dubiu, dar cine s-ar fi așetptat ca, la o temepratură aproape de îngheț, la șase și jumătatea seara, în luna ianuarie, tribunele I și 0 ale arenei Ilie Oană să fie pline ochi, iar în peluza galeriei să nu se mai zărească niciun loc liber! Au fost 10.000 de fani petroliști înfocați la stadion să-și întâmpine noul star, organizatorii festivității fiind obligați, din scurt, să permită accesul și în peluze, și la tribuna a doua, datorită afluxului neașteptat de suporteri ai Petrolului! După conferința de presă, în care patronul Daniel Capră – cel care a făcut perfect posibilă ideea antrenorului Cosmin Contra de a-l aduce pe „Briliant” la Ploiești – l-a introdus cu un speech scurt și la obiect, Adi Mutu le-a vorbit jurnaliștilor, prezenți într-un număr foarte mare, iar apoi a plecat la vestiare, pentru a îmbrăca, întâia oară, echipamentul noii sale echipe – Petrolul Ploiești. Televilziunea care a achiziționat drepturile exclusive de transmisie a întregului eveniment, „DolceSport”, l-a urmărit pas cu pas, din momentul în care a coborât din autoturismul lui Dan Capră și până la o oră după ieșirea de pe gazon. Apariția lui Mutu pe iarbă – călcând pe culoarul de artificii, spre podiumul de pe care a trimis trei mingi în tribună și în peluza galeriei și a a vorbit asistenței, vădit emoționat – a fost însoțită de urale, cântece, scandări și  avut drept laitmotiv cele scrise pe un banner galben-albastru, afișat sub sectorul destinat presei, de la etajul al treilea al stadionului: „Briliantele” strălucesc în noroi…/Adrian Mutu este unul dintre noi!

Adi_Mutu_in_vestiar_dolcesport.roLa cererea asistenței, Cosmin Contra a intrat, ulterior, pe teren, împreună cu noul jucător al său, și s-a adresat, și el, fanilor, exteriorizându-și satisfacția că Adi Mutu „s-a alăturat proiectului nostru”. Cum relația de acum dintre cei doi este una între tehnician și fotbalist, internaționalul a spus, la conferința de presă, că va juca acolo unde-i va cere prietenul său, dar scopul lui va fi să marcheze goluri pentru o echipă care atacă titlul național! Mutu a recuoscut că a intenționat inițial să revină în România la un fost club al lui, Dinamo, iar Cristian Borcea era dispus să-i suporte salariul. Însă, răspunsul actualului patron al clubului „câinilor roșii”, Ionuț Negoiță, a fost unul negativ. Abia după aceea, după o convorbire, mai în glumă, a spus Mutu, cu Contra, el a început să o urmărească pe Petrolul cu atenție și să-și dea seama că merită să vină la Ploiești. Primul pas l-a făcut la meciul din decembrie trecut, cu Universitatea Cluj, când a Adi_Mutu_la_conferinta_de_prezentare_sunt_si_eu_prosport.rorecunoscut că era 99% convins că va îmbrăca, din iarnă, echipamentul galben-albastru, sedus de suporterii „lupilor”, dar și supărat pe echipa lui de-atunci, AJC Ajaccio, care avea la meciuri doar o mie de fani și nu mai putea câștiga niciun meci! De apreciat franchețea fostului jucător al lui Inter, Chelsea, Juventus și Fiorentina, care nu a vrut să spună altceva decât ceea ce gândește cu adevărat. El este bucuros că, de miercuri, va fi coechipier și cu Ianis, Zicu, cel care și-a dat aceptul de a veni la Petrolul, dar nu va fi și ultimul transfer din această iarnă al găzarilor. Jucând ultimul sa partidă oficială pe 29 noiembrie 2013, în tricoul corsicanilor, Adrian Mutu a Torte_la_prezentare_Mutu_prosport.rodeclarat că va avea la dispoziție o lună de pregătire pentru a reveni în campionatul autohton la cel mai înalt nivel. „Sunt bucuros că m-am întors acasă, în România, și că voi juca la o echipă care este acum pe locul doi și se va bate pentru campionat” – a spus „Briliantul”, acesta urmând a face naveta de la București, acolo unde va locui cu soția, Consuelo, și cu cele două fiice ale lor, Adriana și Maya. „Fetele mele nu vorbesc încă românește, așa că va trebui să le înscriu la o școală cu predare în limba engleză, care există în capitala țării” – a recunoscut Adi Mutu.

De miercuri, împreună cu actualii săi colegi de echipă, „tricolorul” – care a declarat că nu va renunța la prima reprezentativă și va încerca să-l convingă pe selecționerul Vitor Pițurcă să-l convoace din nou – se va pune sub comanda lui Cosmin Contra pentru prima oară, iar apoi va pleca, cu delegația Petrolului în Turcia, pentru primul cantonament de la Belek. Într-acolo, la câteva ore după festivitatea de prezentare a lui Mutu, au plecat, cu autocarul, câțiva dintre membrii staff-ului tehnic, restul – jucători, antrenori, manager sportiv, team-manager și ofițer de presă – urmând ajungă acolo pe calea aerului, joi seară.

Fotografii: www.dolcesport.ro și www.prosport.ro