Adrian Năstase – condamnat la 2 ani de închisoare cu executare. Acesta a încercat să se sinucidă

Redactia -

Adrian Năstase – condamnat la 2 ani de închisoare cu executare. Acesta a încercat să se sinucidă

Adrian Năstase, deputat de Mizil şi fost premier al României a fost condamnat definitiv,astăzi, de Inalta Curte de Casaţie şi Justiţie, la doi ani de închisoare cu executare în dosarul „Trofeul calităţii”, în care fostul premier e acuzat că ar fi strâns ilegal fonduri pentru campania prezidenţială din 2004.

Totuşi, procurorul a susţinut că actuala pedeapsă de doi ani de închisoare cu executare stabilită în cazul lui Adrian Năstase „nu este îndestulătoare pentru îndreptarea inculpatului”. 

Decizia este definitivă și irevocabilă, este executorie, indiferent de alte căi de atac și va fi urmată de un mandat de arestare emis de judecătorii Înaltei Curți de Casații și Justiție. Decizia Completului de cinci judecători confirmă hotărârea completului de la fond.

UPDATE: Fostul premier a încercat să se sinucidă, ieri noapte, după ce poliţiştii au venit la locuinţa sa pentru a-l duce în arest, în urma condamnării la doi ani de închisoare cu executare. Adrian Năstase şi-a pus pistolul la cap, însă unul dintre poliţiştii care veniseră să îl ridice să îl împiedice, iar glontul a ricoşat astfel că Adrian Năstase s-a împuşcat în zona gâtului.