Adrian Năstase scapă de puşcărie datorită lui… Alexandru Ioan Cuza

Redactia -

Întorsătură de situaţie în dosarul “Trofeul calităţii în construcţii”, în care Adrian Năstase este acuzat că ar fi substras fonduri pentru campania electorală din 2004, prin organizarea unui fals simpozion sub egida Inspectoratului de Stat Construcţii. La patru zile de la numirea în funcţie de către premierul Victor Ponta, noul inspector ISC, Constantin Adrian Grăjdan, a anunţat că organizaţia pe care o conduce nu se va constitui ca parte civilă în dosar, întrucât nu se consideră prejudiciată de acţiunile fostului premier. Conform declaraţiei domnului Grăjdan, printre motivele acestui gest, se regăseşte şi unul “umanitar”- la 150 de ani de la înfiinţarea instituţiei ISC de către domnitorul Alexandru Ioan Cuza, aceasta se pregăteşte de sărbătoare şi refuză să îşi îndrepte gândul către acte de acuzare sau condamnare. Declaraţia lui Grăjdan a surprins reprezentanţii DNA, care au anunţat că vor continua investigaţiile în dosar, inclusiv prin descinderi la sediul ISC în căutarea de noi dovezi cu privire la actele din 2004 ale lui Adrian Năstase.

Reprezentanţii mass-media aşteaptă acum declaraţia primului ministru Ponta cu privire la decizia ISC şi motivele numirii în funcţie a domnului Grăjdan, pe care opoziţia îl acuză a avea relaţii la nivel înalt în cadrul PSD.

Suma pe care Adrian Năstase ar fi obţinut-o de pe urma simpozionului ISC din 2004 este de 67 miliarde de lei vechi. Conform DNA, aceasta ar fi fost depusă în contul apropiaţiilor domniei sale şi utilizată ulterior în campania pentru preşedinţia României, desfăşurată, la acea vreme, împotriva lui Traian Băsescu.