Adrian Semcu s-a întâlnit cu presa pentru a se război cu colegii pucişti/Citeşte scrisoarea deschisă adresată de Semcu liberalilor prahoveni

Redactia -

Adrian Semcu s-a întâlnit cu presa pentru a se război cu colegii pucişti/Citeşte scrisoarea deschisă adresată de Semcu liberalilor prahoveni

Războiul declaraţiilor la PNL PRahova continuă. Miercuri 14 decembrie, Adrian Semcu cel care luni fusese scos din funcţia de preşedinte al PNL Prahova de un grup de contestatari ai activităţii sale, a convocat o conferinţă de presă unde a povestit cum s-a petrecut debarcarea sa de la cârma filialei Prahova. Pentru prima dată, în public, Adrian Semcu a spus despre contestatarii săi că sunt „alergători după ciolan”, că cineva i-a reproşat că în 2008 nu a intervenit pentru fiul său ca acesta să ajungă viceprimar într-o localitate din Prahova, dar şo că a revenit asupra demisiei pentru că la momentul când şi-a dat demisia în biroul de conducere nu se ştia statutul. Practic soarta lui Adrian Semcu se va decide luni, 19 decembrie, în Biroul Naţional al PNL. Adrian Semcu a mai spus că „i se vrea capul de la Bucureşti”, că are liste întregi cu primari şi oameni din teritoriu care-l susţin şi care l-au „ameninţat” prieteneşte că „ei l-au pus, ei îl dau jos”, dar nu a dorit să spună despre ce primari este vorba.

De asemenea, Adrian Semcu a redactat o scrisoare deschisă liberalilor prahoveni. 

Aceasta sună aşa:

Dragi colegi liberali,

Organizaţia PNL-Prahova se află, astăzi, într-o situaţie jenantă faţă de sutele de mii de prahoveni care ne susţin, din cauza acţiunii iresponsabile şi politicianiste a unui grup de oportunişti.

Beneficiind de complicitatea unor personaje mărunte, fără trecut şi viitor în PNL, care, printr-un accident au ajuns în conducerea secretariatului general al partidului de la Bucureşti, şi profitând de naivitatea unor colegi mai puţin experimentaţi şi înţelepţi, aceşti oameni au organizat un puci prin care au încercat să preia controlul asupra filialei noastre. Miza acestui puci nu are nicio legătura nici cu interesul PNL, nici cu interesul sutelor de mii de prahoveni care susţin PNL. Scopul acestui puci este unul singur-accesul cu orice preţ la ceea ce oamenii oneşti din această ţară numesc ciolan, adică împărţirea resursei publice după bunul plac al factorului politic.

Ca preşedinte al filialei PNL Prahova, am fost şi sunt consecvent servirii cu prioritate a interesului general al prahovenilor. Am fost şi sunt consecvent promovării valorilor şi politicilor PNL, din care fac parte de 22 de ani.

 

Vineri, 9 decembrie, am fost pus în situaţia de a alege între interesul personal, acela de a rămâne cu orice preţ în funcţie, implicându-mă într-un război deschis cu puciştii din organizaţie şi interesul cetăţenilor prahoveni care susţin PNL şi care vor un partid unit şi puternic. Un partid care, împreună cu aliaţii noştri de la PSD, să învingă, în anul 2012, puterea actuală, incompetentă şi coruptă.

În faţa acestei situaţii, am considerat că demisia mea este de natură să ţină partidul unit şi funcţional. Fiindcă, există o realitate de necontestat: PNL nu stă în nici o persoană. Adrian Semcu va dispărea la un moment dat, dar PNL va rămâne, aşa cum rămâne de aproape un veac şi jumătate!

Am avut însă surpriza de a constata că voi, coloana vertebrală a partidului, oamenii noştri care au contact direct cu talpa ţării, tinerii noştri şi, în primul rând, primarii noştri, aveţi o altă părere decât părerea lui Semcu.

Oamenii noştri care au demonstrat ceva în Prahova, cei care au câştigat încrederea cetăţenilor, mi-au cerut să revin asupra acestei decizii. Unii – puţini – cu rugăminţi, dar cei mai mulţi cu vorbe spre.

Vă cer scuze pentru faptul că am făcut o socoteală nedreaptă faţă de voi. Vineri, 9 decembrie, am uitat că primarii şi miile de liberali fără funcţie în partid sunt, de fapt, filiala Prahova şi nu grupul mărunt care vrea, cu orice preţ, ciolanul.

Pe aceste considerente, mi-am retras demisia din funcţia de preşedinte al PNL Prahova.

Din păcate, aşa cum aţi văzut, grupul puciştilor refuză să ia act de retragerea demisiei şi şi-au ales un preşedinte interimar. Treaba lor! Verdictul va fi, oricum dat la Bucureşti de Consiliul Naţional Executiv al partidului.

Ştiu că se încearcă impunerea unui birou interimar, numit de la Bucureşti, care să organizeze alegeri în filială când vor puciştii, nu când prevede statutul. În situaţia dată, potrivit statutului PNL, se impune menţinerea actualului birou de conducere al filialei noastre, chiar şi în cazul – aberant! – în care nu se ia în calcul retragerea demisiei mele. Într-o atare situaţie, alegerile trebuie organizate în maxim trei luni de la data demisiei.

Graba cu care puciştii au făcut această manevră este o dovadă în plus că scopul lor este accesul la ciolan, iar piedica lor – persoana lui Semcu.

Diferenţa dintre mine şi aceşti oameni este unasingură: eu, spre deosebire de ei, nu mă tem de votul vostru!

De aceea, le cer public să convenim organizarea de alegeri interne pentru funcţia de preşedinte al PNL Prahova, în cadrul conferinţei judeţene, în termenul prevăzut de statut: trei luni.

Le cer puciştilor să cădem de acord asupra acestei soluţii, indiferent de verdictul care va fi dat la Consiliul Naţional Executiv al PNL. Le garantez public că, şi în situaţia firească, în care forurile superioare ale partidului vor considera valabilă retragerea demisiei mele, sunt de acord să mă supun votului vostru, cei care reprezentaţi cu adevărat PNL.

Dragi colegi liberali,

Am încredere în responsabilitatea voastră şi în capacitatea voastră de discernământ, probată în administrarea localităţilor prahovene în aceste vremuri grele.

Ştiu că aveţi, ca nimeni alţii, capacitatea de a evolua oamenii: nu puneţi mare preţ pe cei care vorbesc mult, dar nu fac nimic şi îi preferaţi pe cei care stau mai prost vorbele şi mai bine cu faptele. Ştiu că, lovindu-vă în fiecare zi, de problemele reale ale oamenilor reali, înţelegeţi mai bine decât orice oportunist că filiala Prahova a ajuns una din cele mai puternice organizaţii liberale din ţară prin muncă şi cu respectarea regulilor pe care noi le-am stabilit între noi – statutul partidului şi fair-play dintre membri. Voi înţelegeţi cel mai bine că vorbele goale, intrigile şi luptele interne ne duc la dezastru şi ne rup de oamenii datorită cărora existăm: alegătorii noştri.

În virtutea acestor relităţi, vă cer să daţi dovadă de calm, să nu inflamaţi situaţia în partid şi să munciţi, în continuare, pentru comunităţile voastre şi pentru succesul PNL şi USL!

Pe de altă parte, nu uitaţi că adevărata putere este la voi! Stă în votul vostru. Nu-i lăsaţi pe oportunişti să vă împiedice să o folosiţi! Eu nu fug din faţa votului vostru, chiar dacă vreţi să-l daţi împotriva mea. Este dreptul vostru pe care orice preşedinte din lumea asta are obligaţia să vi-l apere şi să vi-l garanteze. În virtutea acestei convingeri am intrat în PNL acum 22 de ani. În virtutea acestei convingeri sunt dispus să mă bat cu oricine din PNL care încearcă să vă restrângă acest drept.

Vă chem aşadar la o luptă comună, purtată cu armele echilibrului şi având ca prioritate menţinerea unităţii, stabilităţii şi forţei PNL Prahova şi a respectării angajamentelor asumate în cadrul USL, pentru ca puterea voastră, statutul partidului, dreptatea şi bunul simţ să triumfe în faţa ticăloşiei, oportunismului, imposturii şi a vorbelor goale!

Cu drag,

Adrian Semcu