Adversară a Petrolului în semifinalele Cupei României, Oţelul le ia faţă ploieştenilor la transferul unui jucător brazilian

Redactia -

Înainte de plecarea la Lara, pentru al doilea cantonament din această iarnă, s-a vehiculat informaţia că la Petrolul urma să ajungă şi un fundaş dreapta brazilian tânăr, care să-i asigure concurenţă actualului titular al postului, Sebastian Achim. Astfel, s-a şi avansat un nume: Joao Felipe Antunes (foto dreapta; www.digisport.ro). Însă, „lupii” au plecat în Turcia fără ca jucătorul cariocas, despre care se zvonise, să mai ajungă la Ploieşti.

Marţi, 29 ianuarie 2013, siteul postului de televiziune DigiSport a anunţat că doi fotbalişti din „Ţara cafelei”, dintre care unul este… Antunes, sunt aproape de a semna contracte cu Oţelul, viitoarea adversară a „galben-albştrilor” din semifinalele Cupei României-Timişoreana! Cel de-al doilea, care nu făcea obiectul unei achiziţii a ploieştenilor, este un mijlocaş, tot în vârstă de 21 de ani, Marcus Vinicius Vidal Cunha „Marquinhos” (foto stânga). Ambii se află în România de câteva zile, urmând a mai fi puse la punct, se spune, doar câteva amănunte minore, pentru a parafa apoi angajamentele cu echipa campioană a sezonului 2010-2011. De ce nu a mai ajuns fundaşul la Petrolul rămâne un mister.

Antunes este produs al clubului Internacional Porto Alegre, de la care a fost transferat, în urmă cu trei ani, la celebra Flamengo, acolo unde a jucat pentru echipa a doua a „roş-negrilor”. În schimb „Marquinhos”, mai în vârstă cu doar câteva luni, a evoluat până acum în eşalonul secund, la Parana. Cei doi – dacă vor şi semna până la urmă – i se vor adăuga unui alt stranier venit în această iarnă la Galaţi, chilianul Daud Gazale, care se află de mai multe zile în pregătiri cu Oţelul.