Adversar debutant în Liga a III-a, pentru „lupi”, la intrarea în actuala ediție a competiției KO. Fortuna a picat cu Dinamo

Redactia -

Adversar debutant în Liga a III-a, pentru „lupi”, la intrarea în actuala ediție a competiției KO. Fortuna a picat cu Dinamo

Din acest sezon, organizatoarea Cupei României-Timișoreana, Federația Română de Fotbal, a decis ca, în faza „16”-imilor, echipele de eșalon inferior să fie gazde în 14 partide, două urmând a se desfășura între formații din Liga I. Numele Petrolului Ploiești a fost introdus în urna A și a fost împerecheat, în urma tragerii la sorți, cu altul din urna C, în care au fost introduse trupele calificate din faza imediat anterioară a competiției KO. Astfel, „lupii” vor avea parte de o deplasare, în ultima decadă a acestei luni, în județul Cluj, la Jucu, pentru a combate cu Unirea. Grupare promovată în vară în al treilea eșalon, cea antreantă de Meszaros Alpar dispune de o arenă cu 1.000 de locuri acoperite și instalație de nocturnă. Dar, viitoarele gazde ale jocului programat  miercuri, 24 septembrie, la ora 16.00, nu știu dacă intensitatea luminii va putea permite și transmiterea live a întâlnirii, de către un post de televiziune. Declarându-se, potrivit unui site local, drept simpatizanți ai lui „U”, cei de la Unirea Jucu iau în calcul astfel și o eventuală evoluție pe „Cluj Arena”, rămânând de văzut ce decizie se va lua și se va și aproba de către FRF. Mai degrabă însă, meciul se va juca la Jucu, pentru a le aduce încă o bucurie – după promovarea în Liga a III-a – simpatizanților formației din comuna ardeleană. Datele de desfășurare alocate de federația de specialitate pentru faza „16”-imilor sunt 23, 24 și 25 septembrie. Astfel, după dificila confruntare cu Steaua, de duminică, Petrolul va face o deplasare lungă în Ardeal, pentru a bifa, la mijlocul săptămânii, duelul din Cupa României-Timișoreana, iar după patru zile, la Chaijna, pe gazon sintetic, va combate cu gazdele de la Viitorul, în etapa a IX-a a camopionatului Ligii I. Adică, un program la fel de dens ca pe vremea când a combătut în tururile preliminare și play-off-ul din ediția actuala din Europa League.

Iată programul complet din faza intrării în competiția KO a echipelor de prim eșalon, așa cum a rezultat în urma tragerii la sorți efectuată astăzi la sediul FRF, de către secretarul general Gheorghe Chivorchian (foto; www.frf.ro), cu mențiunea că, atunci, au fost trase primele echipele din urnele A și B, apoi cele din C, cele din urmă trebuind să fie gazde: AFC Astra Giurgiu – CS Mioveni; FC CFR 1907 Cluj SA – CS FC Viitorul Axintele; FC Steaua București – ACS Berceni; FC Petrolul Ploiești – CS Unirea Jucu; Dinamo 1948 București – AFC Fortuna Poiana Câmpina; CS Pandurii Târgu Jiu – ACS Șoimii Pâncota; FC Viitorul Constanța – AFC Săgeata Năvodari; CSU Craiova – CS FC Caransebeș; FC Universitatea Cluj – CS FC Bihor Oradea; FC Oțelul Galați – CF Brăila; FC Ceahlăul Piatra Neamț – SC Bacău; FC Brașov – FC Chindia Târgoviște; CS Gaz Metan Mediaș – ACS Rapid CFR Suceava; CSMS Iași – CSM Râmnicu Vâlcea; AFC Botoșani – FC Rapid București; ASA Târgu Mureș – CS Concordia Chiajna. Ultimele dou[ partide se voer desf[;ura pe stadioanele din Botoșani, respectiv Târgu Mureș.

Publicitate

După cum se observă, în întreceri intră și a doua echipă din județul Prahova, calificată din faza precedentă, AFC Fortuna Poiana Câmpina, care a eliminat-o pe colega de eșalon secund și serie, „Vest”, Unirea Tărlungeni, cu scorul de 3-0 (0-0), formația patronată de Radu Călin urmând a se duela cu Dinamo Buicurești, grupare de la care i-a împrumutat pe Gelu Velici și Horia Crișan și l-a readus pe Ionuț Cioinac. Totodată, în vară, anunțat ca posibil transferat definitiv la Fortuna, atacantul Bogdan Chipirliu a fost testat, la un moment dat, la echipa a doua a clubului din Șoseaua Ștefan cel Mare, dar apoi a ajuns tot la trupa din Poiana Câmpina. Călin ține neapărat ca meciul cu echipa „câinilor”, despre care se știe deja că are destui simpatizanți la Câmpina, să se desfășoare pe arena de lângă gara din al doilea municipiu al județului. Numai că, în eventualitatea în care o televiziune ar dori să preia în direct partida, disputa ar trebui mutată într-o localitate apropiată ce dispune de stadion cu instalație de nocturnă. Este clar că va fi vorba de Ploiești, care are două arene ce întrunesc condițiile – „Ilie Oană” și „Astra”. Interesant este că, potrivit www.telegrama.ro, și o divizionară C, Viitorul Axintele, din județul Ialomița se gândești la municipiul Ploiești, în cazul în care meciul cu CFR Cluj ar trezi interes pentru a fi transmis live pe micul ecran. Federația Română de Fotbal a decis să-i dea drept cadou echipei de Liga a III-a care va avea cel mai bun bilanț din actuala ediție a Cupei României-Timișoreana echipamente complete pentru două dintre grupele de copii și juniori, iar fostul petrolist Florea Voinea, câștigător al cinci trofee ale competiției KO, dar toate cu… Steaua, și golgheter all time al acestei întreceri, a primit premiul oferit gloriilor.