Adversari supergrei pentru CSU Asesoft, în grupele EuroCup

Redactia -

Adversari supergrei pentru CSU Asesoft, în grupele EuroCup

Astăzi, 5 octombrie 2013, la Barcelona, s-au tras la sorți componențele grupelor din EuroCup, a doua competiție intercluburi de baschet masculin de pe continent, la care a primit din nou un wild card campioana României, CSU Asesoft Ploiești. Așa cum era de așteptat, numele echipei lui Vladimir Arnautovic (Foto: www.totalbaschet.ro) și Constantin Mircea fiind introdus în ultima urnă valorică, cea de-a șasea, adversarii Asesoftului vor fi din campionate tari. Cele 48 de participante la întrecerile din EuroCup, provenind din 22 de țări, au fost împărțite în două conferințe, pe criterii geografice, fiecare grupă având câte șase formații. Astfel, în urma tragerii la sorți, ploieștenii fac parte din grupa E a conferinței a doua, alături de Khimki Moscova (Rusia), Pinar Karșiyaka (Turcia), Hapoel Ierusalim (Israel), Igokea Aleksandrovac (Bosnia-Herțegovina) şi LukOil Akademik Sofia (Bulgaria). Se va juca după sistemul fiecare cu fiecare, tur-retur, primele trei clasate din cele opt grupe urmând a accede în faza următoare, care va debuta pe 8 ianuarie 2014. Prima se va derula începând din această lună, meciurile de acasă ale campioanei autohtone urmând a fi găzduite de către renovata și extinsa „Olimpia”, care a primit girul FIBA Europe. În faza următoare, numai primele două din ierarhia viitoarelor grupe se vor califica în optimi, în care se va juca în sistem eliminatoriu, de la 5 martie 2014. Apoi, sferturile de finală, semifinalele și finalele sunt programate a se desfășura pe 19 martie, 2 aprilie, respectiv 1 și 7 mai 2014.

Fără îndoială, deși s-a întărit serios în intersezon, gruparea finanțată de Sebastian Ghiță și condusă executiv de către managerul general Alexandru Iacobescu și președintele Ionuț Georgescu va avea serios de tras în fața unor formații din țări cu tradiție în baschetul european, unele fiind căzute din Euroligă, după turul preliminar din cea mai importantă întrecere a continetului, precum Khimki Moscova. Siteul www.csuasesoft.ro scrie că, în afara rușilor, care au un buget uriaș și dor de revanșă după ceu ratat grupele Euroligii, turcii au jucat ultima finală din FIBA EuroChallenge Cup, israelienii beneficiaază de un sponsor celebru, un jucător american din NBA, Amare Stoudemire, de la New York Knicks, bosnaicii au câștigat sezonul regulat al Ligii Adriatice, iar bulgarii reprezintă trupa cu numărul unu din sportul jucat la panou în țara lor. Imediat după aflarea rezulatului sorților, Dado Arnautovic a declarat pentru siteul oficial al clubului ploieștean că „se putea mai bine, dar, în același timp, existau și variante mai rele. Efectiv, nu ai cum să eviți o echipă sau alta, într-o asemenea competiție. Indiferent cu cine am fi picat în grupă, aveam o misiune dificilă. Am consultat programul și consider că plecăm cu un ușor avantaj, în fața adversarilor noștri. În primele patru etape, avem programate trei meciuri la Ploiești și, dacă nu vom pierde niciunul, putem spera la calificare”. Despre tragerea la sorți a comentat, pentru același www.csuasesoft.ro, și cel mai tânăr președinte de club din sportul românesc, Ionuț Georgescu: „Avem o grupă grea, nu ne puteam aștepta la altceva, având in vedere că am fost plasați în urna a șasea. Ar fi fost mai accesibilă grupa F, dar – dacă tot am ajuns până aici – înseamnă că suntem pregătiți pentru acest nivel. Pinar Karşiyaka este o echipă pe care Gaz Metan Mediaș a învins-o la începutul acestui an, așa că nu văd de ce noi n-am putea să ne impunem în dauna ei. Khimki Moscova vine cu orgoliul rănit. Sunt sigur că are gânduri mari pentru EuroCup. Hapoel este o prezență constantă în grupele acestei competiții, cu mare experiență la un astfel de nivel. Un meci emoționant o să fie cel de la Aleksandrovac, oraș situat la doar trei kilometri de Banja Luka, acolo de unde sunt originari Vladimir Arnautovic și Filip Adamovic, cel care a venit, în vară, la CSU Asesoft, chiar de la Igokea. Lukoil Akademik este o forță în sud-estul Europei, dar are doar cinci străini în lot și cred astfel că ne putem impune în fața ei. Programul ne avantajează, pentru că avem primul și ultimul meci acasă. Sunt sigur că lupta se va da până în ultima rundă. Important e să câștigăm cât mai multe jocuri pe teren propriu. Dacă se poate chiar toate. În rest, să încercăm să ne impunem cel puțin în două deplasări”.

Iată care este programul complet al partidelor pe care campionii en-titre ai României le vor disputa în grupa E: CSU Asesoft Ploiești – Hapoel Ierusalim (16 octombrie); Khimki Moscova – CSU Asesoft (23 octombrie); CSU Asesoft – Igokea Aleksandrovac (30 octombrie); CSU Asesoft – Pinar Karșiyaka (5 noiembrie); LukOil Akademik Sofia – CSU Asesoft (12 noiembrie); Hapoel – CSU Asesoft (19 noiembrie); CSU Asesoft – Khimki (26 noiembrie); Igokea – CSU Asesoft (3 decembrie); Pinar Karșiyaka – CSU Asesoft (10 decembrie); CSU Asesoft – LukOil Akademik (17 decembrie).