Afla ce a declarat nou-numitul lider PDL, Vasile Blaga, in cadrul Conventiei Nationale a partidului

Redactia -

Afla ce a declarat nou-numitul lider PDL, Vasile Blaga, in cadrul Conventiei Nationale a partidului

Vasile Blaga este, incepand de azi, noul lider PDL, in urma votului din aceasta dupa-amiaza. In jurul orei 14, cand au fost anuntate rezultatele, Blaga a sustinut un discurs in care a multumit colegilor de partid pentru increderea oferita. Desi nu a avut nici un contracandidat direct, Blaga a reusit sa stranga 28 de voturi impotriva, 1197 persoane considerandu-l solutia optima pentru viitorul partidului.

Emil Boc a predat stafeta noului lider, inmanandu-i totodata acestuia un afis cu inscriptia “Voteaza. PDL tine cu tine”. Totodata, Boc a facut bilantul mandatului sau, exprimandu-si regretele pentru eventualele greseli comise, insa considerand ca, cu bune si rele, PDL ramane principala forta de centru-dreapta a Romaniei. Vasile Blaga a declarat ca nu doreste sa “sape transee” in partid, ci doreste sa deschida porti pentru o platforma de centru-dreapta comuna, care sa il cuprinda ca aliat si pe fostul prim-ministru, Mihai Razvan Ungureanu.

Dupa incheierea Conventiei Nationale, se vor vota si ceilalti reprezentanti ai conducerii PDL, batalia cea mai interesanta fiind cea pentru pozitia de prim-vicepresedinte,dorita de nu mai putin de 6 candidati : Cezar Preda, Mihai Stanisoara, Teodor Baconschi, Dorin Florea, Cristian Preda si Theodor Paleologu.