Aglomeraţie pe DN1. Cele mai bune rute alternative

Redactia -

Aglomeraţie pe DN1. Cele mai bune rute alternative

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că, la această oră – 14:15, se înregistrează aglomerație pe sensul de coborâre al DN 1 către Ploiești, între stațiunile Predeal și Bușteni, iar pe sensul de urcare, este formată coloană de autovehicule între localitățile Breaza și Comarnic, dar și pe raza stațiunii Bușteni.

Pentru DN 1 Brașov-Ploiești-București, pot fi folosite ca rute alternative următoarele artere rutiere:

– DN 1A Brașov – Cheia – Ploiești – A3 – București;

– DN 73 Râșnov – Câmpulung – Pitești – A1 – București;

– DN 73 Râșnov – Câmpulung – DN 72A – Târgoviște;

– DN 71 Sinaia – Târgoviște – București.

Polițiștii acționează în dispozitivul de siguranță rutieră pentru fluidizarea traficului pe raza tuturor stațiunilor montane de pe Valea Prahovei.

Pe autostrada A2 București – Constanța, traficul rutier este intens pe sensul către Capitală, fără coloane formate.

Îi sfătuim pe conducătorii auto să mărească distanţa în mers, iar în cazul în care încheie coloanele să pună în funcţiune luminile de avarie, pentru a-i atenţiona pe cei ce se apropie din spate să frâneze din timp. De asemenea, șoferii sunt sfătuiți să opteze și pentru rutele alternative, respectiv:

  • DN 2A Constanța – Hârșova – Slobozia – Urziceni – DN 2 – București;
  • A2 – Fetești sau Drajna – DN 3A – Lehliu-Gară – DN 3 – Fundulea – București;
  • DN 3 Constanța – Murfatlar – Adamclisi – Ostrov (traversare cu bacul) – Călărași – DN 21 Călărași – Drajna – A2 Drajna – București (sau, din municipiul Călărași – DN 3 – Lehliu-Gară – Fundulea – București).

Pe DN 7 Pitești – Sibiu este semnalată aglomerație pe sensul către Pitești,  în zona localităților Lotrioara, Căciulata, Râmnicu Vâlcea, Dedulești și Bascov.

Pe DN 39 Constanța-Vama Veche, este semnalată aglomerație între stațiunile Agigea și Eforie Sud, pe ambele sensuri.

Recomandăm conducătorilor auto să adapteze viteza la condiţiile de drum, să păstreze distanța de siguranță între autovehicule, să respecte indicaţiile poliţiştilor prezenţi la faţa locului pentru fluidizarea circulaţiei şi să manifeste o conduită preventivă în trafic.