Şahtior aduce fantezie pe „Ilie Oană”

Redactia -

Cu un lot extrem de bogat, campioana Ucrainei, Şahtior Doneţk, îşi permite să deplaseze, în pofida absenţei aproape a unei echipe, un lot puternic la Ploieşti, pentru meciul amical de vineri, 7 septembrie 2012, ora 19.00, de pe arena Ilie Oană, cu Petrolul.

Fără portarul Andriy Pyatov şi fundaşii Olexandr Kucher, Dmiytri Chygrinskiy, Yaroslav Rakistkiy, convocaţi la prima reprezentativă a Ucrainei, Răzvan Raţ, la cea a României, Tomas Hubschmann – la a Cehiei, Henrikh Mkhitaryan, la a Armenei, Dario Srna şi Eduardo – la a Croaţiei, plus urcraineanul Sergey Kryvtsov, tot apărător – la echipa naţională de tineret „U 21″a ţării celebrului Andriy Shevcenko, antrenorul principal Mircea Luccescu se va baza pe o pleiadă de tineri fotbalişti brazilieni. Cu toţii sunt exponenţi ai fotbalului plin de fantezie şi culoare din America de Sud. Astfel, vor putea fi văzuţi pe „Ilie Oană” mijlocaşii Vitorino Hilton, alias Fernandinho (foto, în stânga: www.zimbio.com), Willian, Douglas Costa, Alan Patrick, Alex Teixeira, Bruno, Ilson Pererira Dias, zis Ilsinho, şi atacanţii Luiz Adriano şi Dentinho. Dar vor mai fi prezenţi şi alţi fotbalişti cu nume, precum apărătorul buturilor, Bohdan Shust, mijlocaşul Olexiy Gai şi atacantul Marko Devic – cu toţii ucrainieni.

După opt etape scurse din actuala ediţie de campionat, Şahtior Doneţk este lider cu maximum de puncte, 24, fiind urmată la şase lungimi de Dnipro Dnipropetrovsk şi marea rivală, Dinamo Kiev, şi la 10 – de recenta cunoştinţă a lui Dinamo Bucureşti, Metalist Harkov, şi Arsenal Kiev. Un start ca din puşcă al „portocaliilor” lui Lucescu, al cărui staff tehnic cuprinde un secund, moldoveanul de peste Prut, Alexandru Spiridon, care îi este şi translator, doi antrenori cu portarii, românul Marian Ioniţă, ex-goal-keeper al Rapidului şi al Corvinului Hunedoara, şi ucraineanul Dmytriy Shootov, plus tot atâţia preparatori fizici – italienii Carlo Nicolini şi Massimo Ugolini. Într-adevăr, un club care se respectă Şahtior Doneţk!

O altă atracţie pentru partida amicală de vineri va fi şi debutul în echipamentul galben-albastru al mai nou-venitului Luciano Federico Nieto, un tânăr argentinian de 21 de ani, mijloaş de picior stâng, de la Club Ateltico Huracan, despre care cei care l-au văzut la antrenamente spun că „înnoadă” pe oricine, pe metru pătrat! Să-l vedem şi la joc!