AJF Prahova a lăsat sferturile Cupei României la… mâna presei

Dragos Trestioreanu -

AJF Prahova a lăsat sferturile Cupei României la… mâna presei

Pentru tragerea la sorți a sferturilor de finală ale fazei județene a ediției 2017-2018 a Cupei României, președintele AJF Prahova, Silviu Crângașu, care a fost însoțit la sala de conferințe de presă a arenei Ilie Oană de către adjunctul său, Tudor Negoiță, a avut o propunere inedită: extragerile din maiestuosul trofeu să fie scoase de… doi jurnaliști locali de sport, Cristian Anghelescu (foto, în stânga), de la www.republikanews.ro, și Marian Dima (foto, în dreapta), de la ziarul Prahova! Astfel s-a ajuns la următoarele împerecheri: ACS Petrolul ’52 Ploiești – Petrolul Băicoi (se va disputa la Baza sportivă „Kiru Sport”), CS Blejoi – AFC Bănești-Urleta (stadionul din Păulești); Avântul Măneciu – AFC Brebu (stadionul din Blejoi) și CS Mănești 2013 Coada Izvorului – CS Păulești (stadionul „Petrolul”, Băicoi).

După cum se observă, în această fază s-a optat pentru terenuri neutre, toate partidele urmând a avea loc miercuri, 26 aprilie 2017, de la ora 17.00, iar organizarea să fie comună, cu cheltuieli împărțite între combatante. Se vor disputa cele 90 de minute regulamentare de joc, iar în situația când rezultatul va fi egal, se va continua cu două reprize de prelungiri a câte 15 minute, fiecare, după caz – și cu loviturile de departajare. Asta până va fi decisa echipa care se va califica în semifinale.

1Tragerea la sorți s-a făcut în prezența a șapte dintre reprezentanții celor opt formații ce au ajuns în sferturi, cel al Petrolului Băicoi nemaiajungând la arena Ilie Oană. Interesant este că trei meciuri opunând echipe împrecheate acum în Cupa României au avut loc recent în returul campionatului Ligii A Prahova: ACS Petrolul ’52 Ploiești – Petrolul Băicoi 5-0 (etapa a XX-a), Avântul Măneciu – AFC Brebu 2-2 (XXII) și CS Mănești 2013 Coada Izvorului – CS Păulești 1-4 (XXII).

Foto: Ionuț PANĂ