AJF Prahova, curată după controale, dă drumul războiului cu un arbitru bătut pe teren

Redactia -

Joi, 19 ianuarie 2012, conducerea Asociaţiei Judeţene de Fotbal Prahova, reprezentată de către preşedintele Silviu Crângaşu (foto, al doilea de la dreapta la stânga; www.liga2.ro), vicepreşedintele Teodor Negoiţă (foto, primul din dreapta) şi unul dintre membrii vechi ai structurii, Viorel Băltăţeanu (foto; primul din stânga), împreună cu şeful Comisiei Judeţene de Arbitri „Emil Vlaiculescu”, Marian Deaconu (foto, al doilea de la stânga la dreapta), a susţinut o conferinţă de presă la sediul din strada Pielari nr. 5. În primul rând, a fost vorba despre anunţul că, în urma controalelor financiare de la sfârşitul anului trecut, trimise – s-a spus mai cu perdea – de diverşi rău-voitori, AJF a ieşit precum Alba ca Zăpada, putându-se prezenta un cazer fiscal absolut curat. Mai mult, preşedintele Crângaşu a mai adus la cunoştinţă că la fisc a rămas şi suma de 500 de milioane de lei vechi, oprită în plus, în mod eronat, pentru că că sumele de bani plătite arbitrilor şi observatorilor, în baza unor contracte ocazionale, au fost asimilate greşit ca făcând parte din convenţiile civile, care sunt supuse impozitării S-a dovedit însă că nu era deloc aşa, astfel rămânând aceşti bani, care vor fi folosiţi la plăţile către stat din 2012.

Profitându-se că s-a vorbit, apoi, despre un pachet de măsuri anti-violenţă pe stadioanele din judeţul Prahova – cea cu modificarea statutului vizând revenirea la decizia excluderii pe viaţă, în cazurile foarte grave, fiind pusă pe primul plan -, s-a repus pe tapet cazul tânărului arbitru Valentin Marinică, din Cornu, care s-a trezit că agresorul său de la un meci de Cupa României, jandarm în viaţa de zi cu zi, a fost iertat şi a revenit pe teren, deşi fusese suspendat pe viaţă, de Comisia de Disciplină a AJF Prahova.  Chiar dacă victimă cu prilejul acelui episod de o violenţă mai puţin obişnuită pe o arenă de sport, Marinică a fost transformat în… vinovatul numărul unu, fiindcă nu ar fi depus anumite acte la instituţia ce guvernează fotbalul judeţean. Apreciem că la mijloc a fost o lipsă de comunicare între părţi, care le-a dăunat amândorura. Astfel, cei de la AJF au considerat că, în lipsa hârtiilor, pot şterge cu buretele consecinţele unei fapte grave, consemnată în raportul de arbitraj. La rândul lui, arbitrul – crezând că este luat peste picior, prin decizia de reprimire  în competiţie a agresorului care l-a băgat în spital – s-a adresat însuşi preşedintelui comisiei centrale de profil, Ion Crăciunescu. Dacă vor da dovadă de înţelepciune, lăsând la o parte ranchiuna şi apropourile veninoase către terţi, cu siguranţă că acest caz va fi rejudecat, în regim de urgenţă şi aşa cum trebuie, urmând a se da unica sentinţă firească: excludere pe viaţă a huliganului. Asta totuşi după ce părţile vor recunoaşte, fiecare, că au greşit, din prea mult orgoliu.

Altfel, ar fi de salutat reîntoarcerea în cadrul AJF Prahova a lui Octavian Bălteanu, despre care Silviu Crângaşu a afirmat că va fi cooptat în structura Comisiei de Disciplină, dar şi celelalte comsii de judecată urmând să mai suporte unele modificări. Retras pentru o vreme de la AJF, din cauza unor probleme de sănătate, profesorul Bălteanu poate reveni acum pe deplin recuperat, experienţa dumnealui în domeniu, ca şi verticalitatea-i recunoscută, putând fi un factor de echilbru în cadrul acestei importante instanţe  de judecată din fotbalul local.