AJF-ul a premiat-o pe CS Blejoi, la ultimul meci de acasă. Campioana Ligii A se va întâlni acum cu… Venus!

Dragos Trestioreanu -

AJF-ul a premiat-o pe CS Blejoi, la ultimul meci de acasă. Campioana Ligii A se va întâlni acum cu… Venus!

După ce, în ultimele trei ediții de campionat ale Ligii A Prahova, a ocupat, de fiecare dată, locul al doilea, în sezonul 2017-2018 CS Blejoi a luat „taurul de coarne” și s-a impus într-o manieră absolut convingătoare, câștigând titlul județean, cu mai multe etape înainte de final. Prilej pentru AJF Prahova s-o premieze în penultima rundă, la ultimul meci de acasă, cel cu CSO Teleajenul Vălenii de Munte.

După 10 ani de la înființare, CS Blejoi sărbătorește cea mai mare performanță din destul de scurta sa istorie – cucerirea titlului de campioană județeană, în stil de mare echipă, la acest nivel. Adjudecarea locului 1 al ierarhiei finale din ediția actuală este fără îndoială un pas în plus față de anul – 2012 – în care, sub numele de CS Blejoi Vispești, se reușea câștigarea fazei locale a Cupei României, anunțându-se, încă de pe atunci, că în fotbalul județean se năștea o formație ce urma să aibă, în timp, un cuvânt greu de spus. Așa avea să și fie, iar după ultimele sezoane încheiate imediat sub campioana județeană, i-a venit rândul și Blejoiului să-și adjudece titlul local și să viseze, acum, la promovarea în Liga a III-a. Asta după o dublă manșă de baraj, care se dorește a fi, finalmente, câștigătoare. Până atunci, este vizată și o altă premieră, bifarea eventului, campionat plus Cupa României. Așa că, în semifinala de marți, 5 iunie 2018, ora 17.30, de la Plopeni, acolo unde s-a mutat, în sfârșit, locul disputării, inițial AJF-ul alegând Boldeștiul, urbea… viitoarei adversare, Petrolistul, cuvântul de ordine este unul singur: victorie!

Revenind, nu va fi deloc ușor la baraj, deoarece viitoarea adversară, cea cu un nume frumos, adică… Venus Independența, deja campioană a județului Călărași, are un lot din care fac parte foști jucători cu state în primul eșalon național. Precum fostul campion național Epaminonda Nicu (vezi foto, în echipament bleu-bluemarin, cu nr. 16 pe șort), cu Unirea Urziceni, actual patron de sală de fitness, sau la fel de bine cunoscutul ex-astrist Borbely Csaba, ambii stabiliți în capitala țării. Acolo de unde, în fapt, a venit grosul echipierilor Venusului. Din care mai fac parte și doi jucători de… minifotbal: internaționalul Toma Vincene și Vlad Cană.

Însă, CS Blejoi, la rândul său, are un efectiv competitiv, bine structurat, existând dubluri pe posturi, singurele probleme fiind unele accidentări, dar care sunt pe cale de a fi rezolvate până la baraj, al cărui tur se va desfășura în deplasare, pe 23 iunie, la ora 18.00, în comuna Independența, pe o arenă cochetă cu două tribune, situată lângă o pădurice. Odată ce îi vor recupera pe deplin pe portarul titular, Adrian Gheorghe, lovit tare la Brebu la gleznă, ca și mijlocașul Cristian Mihăiță, ultimul dând dovadă de mare devotament, luându-și o cască, pentru a juca imediat după ce primise… cinci copci la cap, tot la Brebu, pe închizătorii Theodor Bojoagă și Eugen Rudaru, Cristian Vasile neputând fi apt de joc, încă șchiopătând ulterior operației la ligamente, CS Blejoi va arăta perfect. Mai ales că returul, de pe 30 iunie, îl va dipsuta acasă, de la ora 17.30. Va arăta așa cum s-a întâmplat și de-a lungul campionatului actual, de altfel, unul pe care îl va încheia în week-endul viitor, la Măneciu, după partida cu Avântul. În iarnă, când FC Petrolul a renunțat la serviciile fostului său golgheter Adrian Vintilă, conducerea administrativă a a blejoienilor a luat o decizie inspirată, achiziționându-l imediat pe câmpinean. Vintilă aproape că a pierdut șirul golurilor marcate în a doua jumătate de sezon, în campionat și în Cupa României, la CS Blejoi, el acoperind foarte bine absența golgheterului Cristian Vasile. De la Adrian se așteaptă să fie la fel de eficient și în cele două manșe de baraj, care, odată trecute cu bine, o vor conduce pe CS Blejoi – altă premieră absolută – în Liga a III-a!

În penultima etapă, meciul de acasă cu Teleajenul Vălenii de Munte nu a fost nici ușor, vezi scorul primei reprize, 0-1, dar nici greu, privind tabela la final: 3-1 pentru gazde. După un asediu la poarta excelentului ex-portar al Viitorului Constanța, George Șerban, unul dintre frații gemeni Oprea, Ionuț – el și George fiind produse ale CCJ al Astrei, la grupa antrenorului ex-petrolist Vasile Cosarek -, a speculat cu dibăcie o ezitare a celui de-al doilea căpitan al Blejoiului, Ionuț Filip. Apoi, l-a lobat elegant pe Bogdan Rădulescu, ieșit dintre buturi, în disperare de cauză. Gol clar împotriva cursului jocului, localnicii ratând incredibil și înainte, dar și după deschiderea scorului, consemnată în minutul 9. Ba chiar, puțin mai târziu, Ionuț Tănase s-a… speriat în fața unui neașteptat 2-0 pentru echipa lui!

La reluare, CS Blejoi a continuat să rateze fantastic, la foc continuu, dar a mai avut și noroc. Mai întâi, deoarece, intrat și el pe teren după pauză, George Oprea a trimis un voleu mult peste transversală, dintr-o poziție din care mai greu se rata, decât se marca! Apoi, la o acțiune bine construită, Vlad Badea (minutul 49) a reușit și meritata egalare, reluând la colțul lung, aproape din careul mic. Iar pronosticul de la pauză al cunoscutului om de fotbal Adrian Teodorescu, 3-1 final pentru CS Blejoi, începea să mai prindă astfel contur! În acest context al… pronosticurilor, am riscat – și am… câștigat, glumind puțin! – că Adrian Vintilă va da golul de 2-1. Așa a și fost, atacantul cu simțul porții deviind în plasă o minge, din careul mare, lăsându-l fără replică pe îngerul salvator din primul mitan, dintre buturile oaspeților, Șerban, care a fost și ușor mascat. Era minutul 72, iar Blejoiul părea a nu se opri. Însă, desprinderea avea să vină abia la final, mai precis în minutul 89. Adică, atunci când Cătălin Ruptureanu a finalizat cu stil o acțiune personală: șut în cross, dreapta-stângă, bară și deviere sus în plasă! Și astfel, lui Teo i-a ieșit scorul exact: 3-1!

Odată cu fluierul final al arbitrului Marius Petre, care a fost asistat de către un divizionar C, Bogdan Mociorniță, și de fostul jurnalist Cristinel Damian, au început pregătirile pentru festivitatea de premiere, oficiată în fața tribunei, de către președintele AJF Prahova, Silviu Crângașu, împreună cu șeful Comisiei de Disciplină, avocatul Cătălin Eugen Popescu. Printre cei care au primit o medalie și un tricou roșu de campion județean s-a aflat și primarul comunei Blejoi, Adrian Dumitru, un susținător fervent perpetuu al sportului local. Cupa campioanei județene a fost înmânată, sub o ploaie de confetti, primului căpitan, Irinel Dumitru, susținut din tribuna oficială de cumnatul său, Bogdan Toader, președintele Consiliului Județean Prahova, cel aproape nelipsit de la meciurile de acasă ale echipei CS Blejoi. Dar asta după ce, rând pe rând, unii dintre ei cu copiii lor în brațe, toți componenții lotului Blejoiului au trecut prin fața șefului de pe strada Pielari nr. 5, primindu-și medalia bine meritată. Urmați de staff-ul tehnic (Răzvan Vlad și Emil Coșieru) și, apoi, de cel administrativ, Gheorghe Biziniche (președinte), Constantin Ioniță si Ștefan Zahanagiu (ambii vicepreședinți) și Paul Mâinea (manager sportiv). Apoi, a venit rândul șampaniilor și al unui mic party, în familie. Așa, pe fugă, fiindcă se apropie barajul!

Foto: Paul MÂINEA