Ajutor încălzire sezon rece 2023-2024. Primăria Ploieşti dă startul înregistrării documentelor. Află detalii

Redactia -

Ajutor încălzire sezon rece 2023-2024. Primăria Ploieşti dă startul înregistrării documentelor. Află detalii

Primăria municipiului Ploiești, prin Administrația Serviciilor Sociale Comunitare, informează cetățenii municipiului Ploiești că, începând cu data de 03 octombrie 2023, demarează activitatea de înregistrare a documentației necesare pentru acordarea ajutoarelor pentru încălzirea locuinței și a suplimentului pentru energie, aferente sezonului rece 2023 – 2024.

Ajutorul respectiv este acordat populației, în conformitate cu Legea 226/2021 privind stabilirea măsurilor de protecție socială pentru consumatorul vulnerabil de energie.

Ajutorul pentru încălzirea locuinței se acordă pentru un singur sistem utilizat pentru încălzirea locuinței, pe perioada sezonului rece și numai pentru locuința de domiciliu sau, după caz, de reședință.

Formularul de Cerere – Declarație pe propria răspundere poate fi accesat online, pe site-ul http://asscploiesti.ro, secțiunea Serviciul Ajutoare Încalzire, Programe și Incluziune Socială sau poate fi pus la dispoziția cetățenilor la:

 

 • Sediul Serviciul Ajutoare Încalzire, Programe și Incluziune Socială – str. Văleni, nr.32 (în spatele fostului sediu S.G.U.);
 • Centrele de Informare pentru Cetățeni și de Recreere pentru Pensionari:
 • Măgurii, cartier Malu Roșu;
 • Înfrățirii, cartier Vest;
 • Mihai Bravu, nr.214, bl.24B, parter, cartier Mihai Bravu;
 • Aleea Strunga, cartier 9 Mai.

 

 • Sediul TERMO PLOIEȘTI S.R.L. – str. Văleni, nr.44;
 • Uniunea Asociațiilor de Proprietari Prahova – str. General Vasile Milea, nr.1;
 • Alianța Asociațiilor de Proprietari Prahova – str. Baraolt, nr.3, Sc. B, et.2, cam.4.

 

Formularul de Cerere – Declarație pe propria răspundere se depune o singură dată, pe întreaga perioadă a sezonului rece, după cum urmează:

 

 • până la data de 20 ale lunii, situație în care acordarea dreptului se va realiza începând cu luna respectivă;
 • după data de 20 ale lunii, situație în care acordarea dreptului se va realiza începând cu luna următoare.

 

Cererile și declarațiile pe propria răspundere se depun la sediul Serviciului Ajutoare Încălzire, Programe și Incluziune Socială din str. Văleni nr. 32 (în spatele fostului sediului S.G.U.), după următorul program:

 

Luni

nu se lucrează cu publicul

Marți

8.30 – 16.00

Miercuri

8.30 – 16.00

Joi

8.30 – 16.00

Vineri

8.30 – 14.00

 

Pentru a beneficia de ajutorul pentru încălzirea locuinței pe toată perioada sezonului rece noiembrie 2023 – martie 2024, solicitările trebuie depuse până pe data de 17.11.2023.

Cererile și declarațiile pe propria răspundere, semnate și însoțite de actele doveditoare, pot fi transmise și electronic pe adresa de e-mail: [email protected] .

Orice modificare privind componența familiei, veniturile, domiciliul/reședința, schimbarea furnizorului se comunică în termen de 5 zile de la data la care a intervenit modificarea, printr-o nouă Cerere – Declarație pe propria răspundere, pentru modificarea cererii inițiale de acordare, care va avea atașate actele care justifică solicitarea de modificare.

Informații suplimentare și consiliere de specialitate pot fi solicitate direct reprezentanților Serviciului Ajutoare Încălzire, Programe și Incluziune Socială, la telefon 0749.149.966 sau 0749.149.969 sau prin e-mail: [email protected] .