Al doilea căpitan al Petrolului din ediția trecută a Ligii a II-a s-a întors „acasă”, la Ploiești! Până pe 6 ianuarie 2021, Ștefan Bărboianu se relaxează… acasă, la Craiova!

Dragos Trestioreanu -

Al doilea căpitan al Petrolului din ediția trecută a Ligii a II-a s-a întors „acasă”, la Ploiești! Până pe 6 ianuarie 2021, Ștefan Bărboianu se relaxează… acasă, la Craiova!

Potrivit unor surse bine informate, al doilea căpitan al FC Petrolul din ediția 2019-2020 a campionatului Ligii a II-a de fotbal, Ștefan Bărboianu, a revenit, după șase luni, la echipa ale cărei culori le-a apărat cu tot sufletul atunci, el reziliindu-și contractul cu Turris Oltul Turnu Măgurele pe 15 decembrie, iar a doua zi, pe 16, a semnat un nou angajament, întins pe un an și jumătate, cu echipa fanion a Ploieștiului și a Prahovei.

Bărboianu a părăsit-o, în vară, pe Petrolul, dar nu la dorința sa, ci numai după o situație care trena. În fapt, a fost o lipsă de grabă de a i se propune un nou angajament, fapt care a condus, firesc, pentru a nu rămâne pe dinafară, la acceptarea ofertei unei alte formații, care ratase în ultima secundă promovarea în Liga 1! Acum, Fane, cum îi zic apropiații, s-a întors „acasă”, așa îi place să spună, și declară că va face tot posibilul să ajute echipa pentru a se califica în play-off. Între timp, de fapt până la începutul anului viitor, el se relaxează acasă, la Craiova, alături de soție și fiica lor, dar cu gândul la reîntoarcerea la Ploiești, acolo unde s-a simțit mereu foarte bine. Acesta este și motivul pentru care nu a fost prezentat încă, oficial! Cu acest prilej, se poate spune că întoarcerea fundașului dreapta nu înseamnă numai aducerea unui fotbalist foarte bun și cu experiență, ci și a unui posibil lider al vestiarului, de-acum înainte!

Interesant este că antrenorul principal al Petrolului, Viorel Moldovan, a declarat, după sosirea clubul găzarilor, că și-ar fi dorit foarte mult să-l aibă sub comandă și pe Ștefan Bărboianu. Astfel încât, a fost mirat de renunțarea la serviciile acestuia. Moldovan a mai spus, tot atunci, că a ajuns mai târziu la club, căci altfel nu l-ar fi lăsat pe Bărboianu să plece de la  Petrolul. Din prima săptămână a lui 2021 va avea ocazia de a lucra cu Fane!

Foto: www.gsp.ro, www.liga2.prosport.ro și www.fcpetrolul.ro