Al doilea proiect major implementat de primarul Ciprian Morărescu, la Filipeștii de Pădure

Daniel Dimache -

Al doilea proiect major implementat de primarul Ciprian Morărescu, la Filipeștii de Pădure
 
Primăria Filipeștii de Pădure a semnat contractul pentru finanțarea în sumă de 973.248,48 lei (inclusiv TVA)  a proiectului „Reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră prin eficientizarea sistemului de iluminat public comuna Filipeștii de Pădure, județul Prahova”, reprezentând 85% din valoarea cheltuielilor eligibile pentru realizarea acestui proiect. Proiectul este unul cu finanțare nerambursabilă, sumele fiind obținute prin Administrația Fondului pentru Mediu.
 
În urma acestei investiții se va realiza o economie considerabilă de energie care va genera costuri reduse la plata iluminatului public și se va implementa un sistem de telegestiune pentru toate aparatele de iluminat moderne cu LED care va asigura controlul și monitorizarea individuală a fiecărui aparat.
 
”Strategia de dezvoltare a serviciului de iluminat public are ca scop principal modernizarea și eficientizarea serviciului de iluminat public, creșterea gradului de civilizație și a calității vieții.
Voi continua sa am că obiectiv principal progresul comunei Filipeștii de Pădure prin atragerea de fonduri, întrucât doresc maximizarea dezvoltării potențialului socio-economic” – a precizat primarul Ciprian Morărescu.
Este al doilea proiect de amploare promovat de primarul Ciprian Morărescu, aflat la primul mandat, după realizarea unei creșe și afterschool.