Al treilea incendiu la casa cu mulți câini din cartierul ploieștean Dorobanțul s-a sfârșit cu moartea proprietarei

Daniel Dimache -

Al treilea incendiu la casa cu mulți câini din cartierul ploieștean Dorobanțul s-a sfârșit cu moartea proprietarei

Pentru a treia oară, astăzi a izbucnit un incendiu la aceeași adresă din Ploiești – la o casă de pe strada Izvoare, nr. 61, din Cartierul Dorobanțul. Două surori, moștenitoarele proprietății, au produs toate trei incendiile în sezonul rece, încercând să încălzească în bojdeuca respectivă zecile de câini (sau poate ceva mâncare pentru patrupede) aduși acolo din stradă și care pur și simplu i-au înnebunit pe vecini cu vacarmul produs zi de zi. Oamenii au făcut reclamații pe la toate instituțiile posibile să intervină, dar nu s-a întâmplat mare lucru.

După primul incendiu, devastator, petrecut pe 30 decembrie 2016, care s-a întins la încă 5 case vecine, proprietarii afectați le-au dat în judecată pe cele două surori, pentru a-și recupera pagubele, întrucât acestea nu aveau încheiată nici o minimă asigurare. Amănunte și imagini aici.

Cu toate acestea, povestea s-a repetat la 26 martie 2019, cele două personaje neînvățându-se minte. Doar că, după ce le-a ars și lor casa și au încropit un fel de baracă, focul nu s-a mai propagat la alte imobile. Amănunte și imagini aici.

Astăzi, a avut loc a treia repetare a incendiului. Numai că, de data aceasta, una dintre surori a plătit cu viața, sfârșind carbonizată între dărâmături. Martorii spun că preț de câteva minute s-au auzit strigătele de ajutor din baraca prăbușită peste ea, doar că nimeni nu a avut posibilitatea să intervină, din cauza intensității focului. Au sosit rapid trei echipaje de pompieri, care au stins văpaia, însă a fost prea târziu pentru biata femeie. În prezent se fac cercetări în cauză.

Și de data aceasta, vecinii roagă autoritățile competente să ia măsuri, să ducă la un adăpost câinii, pentru a salva măcar sufletele nevinovate ale zecilor de animale cuibărite acolo și speră ca drama să-i fi sensibilizat pe cei care trebuiau să intervină de mult și astfel poate nu se ajungea aici.

(Fotografie de arhivă, 30 decembrie 2016)