Alarmă pe „Ilie Oană”: se întorc la fața locului gemenii ex-petroliști Cotolan! Când au fost cu Popeștiul, s-a lăsat cu mare deranj!

Dragos Trestioreanu -

Alarmă pe „Ilie Oană”: se întorc la fața locului gemenii ex-petroliști Cotolan! Când au fost cu Popeștiul, s-a lăsat cu mare deranj!

Astăzi, 17 august 2018, de la ora 18.00, deci în curând, pe arena Ilie Oană, în „avanpremiera” etapei a III-a a ediției actuale a campionatului Ligii a II-a de fotbal, echipa clasată în prezent pe locul 3, FC Petrolul Ploiești (4 puncte), o va întâlni pe Pandurii Târgu Jiu, formație de pe poziția a șaptea, având însă același număr de puncte cu prahovenii. Ca și „lupii”, runda trecută, și „pandurii” au câștigat un meci, dar în prima etapă, cel de pe terenul nou-promovatei Aerostar Bacău. Tot ca și adversarii de-acum, gorjenii au înregistrat un semieșec, acum șase zile, pe terenul propriu de lângă frumosul stadion medoernizat din Târgu Jiu. Deci, la prima vedere, un echilibru, dar aș zice că doar din punct de vedere statistic, nu și din cel al loturilor.

Pandurii Târgu Jiu va juca tot turul, acasă, pe o suprafață sintetică, iar în retur, speră s-o primească și pe Petrolul pe noua arenă. Oaspeții de azi îi au în efectiv, printre alți tineri talentați, precum Pîrvulescu și Blejdea, și pe gemenii Cotolan, portarul Mihai Ionuț și mijlocașul Nicolae Cătălin, fratele lor mai mare, Bogdan, jucând, odată, ca fundaș dreapta în primul eșalon, la Gloria Buzău, CFR Cluj și FC Vaslui. Mihai și Cătălin sunt, reamintesc, produse ale fostului centru de copii și juniori al falimentatei SC FC Petrolul. În prezent, fostul apărător Laurențiu Adrian Bogoi, care a jucat în cel dintâi eșalon la Rapid, Chindia, FC Argeș și Pandurii, printre altele, are la dispoziție un lot preponderent cu o medie mai scăzută de vârstă, dar capabil să facă surprize. Ajutat de secunzii Dorian Gugu, tatăl lui Costinel Gugu, acum la FC Argeș și aflat iarna trecută pe lista… Petrolului, și Dragoș Militaru, cel care a fost A1 și în sezonul trecut la Pandurii mizează în special pe tinerețe la echipă, neavând ce altceva să facă, resursele financiare nemaifiind, firesc, precum cele din perioada primului eșalon și, mai ales, a participării în cupele europene.

Cum FC Petrolul are drept obiectiv promovarea, vara viitoare, în Liga 1, țel pe care noul tehnician principal Leo Grozavu îl amintește – și subliniază – în fiecare conferință de presă, meciul de azi cu Pandurii nu poate fi, pentru „galben-albaștri”, decât unul de… 1 solist! Și CV-urile componenților celor două efective conduc spre acest pronostic, Grozavu având la dispoziție cel mai bun lot de 18, doar Antoche, dintre presupușii posibil titulari, rămânând în afara acestuia, din cauză că nu și-a terminat încă perioada de recuperare de după fisura de peroneu. Însă, în pofida calculelor hârtiei, favorabile, Petrolul trebuie să fie foarte atentă, căci – s-a văzut în Moldova – oaspeții sunt în stare să facă și deranj. Așa cum făcuseră și frații Cotolan, cu formația lor de atunci, SC Popești Leordeni, în ultima etapă din ediția trecută a Ligii a III-a, câștigând în dauna promovatei în L2, în fața unei arene pregătită pentru o mare sărbătoare!

Foto: www.fcpetrolul.ro și www.panduriics.ro