Cine plătește transferul lui Albin Berisha de la FC Ballkani la FC Petrolul? Un „mister” a cărui elucidare ar trebui, din respect pentru suporteri, să cadă în sarcina clubului care se plânge de marasmul financiar al său

Dragos Trestioreanu -

Cine plătește transferul lui Albin Berisha de la FC Ballkani la FC Petrolul? Un „mister” a cărui elucidare ar trebui, din respect pentru suporteri, să cadă în sarcina clubului care se plânge de marasmul financiar al său

O dată cu apariția informației conform căreia, pentru achiziționarea atacantului internațional kosovar Albin Berisha (foto la titlu, în echipament negru), FC Petrolul Ploiești achită o sumă de bani – respectiv 200.000 de euro, potrivit media centrală -, în mod firesc, aș spune, au început la foc continuu comentariile de pe o bine cunoscută rețea de socializare, îndeosebi pe grupul „Petrolul Non Stop” al lui Mihai Ioachimescu, jurnalist ploieștean, reamintesc. Ce scriu acolo suporterii? Cunoscând marasmul financiar de la clubul găzarilor, aproape toți și-au pus întrebarea: „Cu ce bani a fost cumpărat Berisha?”.

Eh, aici e aici! Un site de sport din capitala țării, imediat după ce a fost dată publicității știrea potrivit căreia echipele din SuperLigă au primit o tranșă pentru drepturile TV, a scris – informație pe care aș cataloga-o drept corectă – că Berisha fost achiziționat din milionul de euro încasat cu acest prilej. Asta și în condițiile în care în aprilie se va mai primi încă una. Deci, transferul nu merita a fi ratat. Dacă se stă bine și la capitolul „datorii”, în vederea respectării deadline-ului pentru obținerea licenței, de ce nu?

În schimb, ignorând total informația de mai sus, un alt site, tot din presa centrală, nu știu dacă dorind să-i readucă în prim-plan pe afaceriștii turci (foto, sus, în text) care au fost la Lara, la meciul amical al Petrolului cu ucrainienii de la Chornomorets Odessa, sau din alte motive, a notat că banii pentru achiziția lui Albin Berisha ar fi fost dați, de fapt, de domniile acestora. S-a exclus astfel din start eventualitatea de a fi făcut pare din rata drepturilor TV, tocmai încasată! De ce așa, ci nu altfel, chiar că nu am înțeles. Deci, oamenii de afaceri din Turcia, despre care însăși conducerea clubului ploieștean a afirmat că sunt în tratative avansate de a deveni… nu știu ce la Petrolul, pentru că acesta-i adevărul la ora actuală, ar fi cheltuit, fără să aibă încă o postură oficială, aici!?! Curios este că această informație nu a fost nici confirmată, dar nici infirmată de către oficialii „lupilor”, altfel activi atunci când vor ceva, în acest sens. Iar când nu infirmi, înseamnă acceptare tacită, nu-i așa? În acest context, cred că ar fi corectă – știu că nu și obligatorie pentru un club privat, totuși numai din respectul pentru suporteri, în primul rând – o elucidare a „misterului” finanțatorului aducerii internaționalului kosovar la FC Petrolul. De altfel, am reținut și un comentariu al cuiva, care îi ruga cu insistență pe ceilalți ca nu care cumva să creadă că găzarii plătesc bani pentru un transfer, căci nu ar avea de unde! Uitați că a avut! Cum să cred altceva dacă și această știre nu a fost infirmată! Altfel, ca o paranteză, fiind extracomunitar, Berisha mai are de așteptat până va fi legitimat și va putea, implicit, și juca. În schimb, finlandezul Tommi Jyry, de subliniat că sosit la cotă zero, o poate face imediat, numele său fiind deja afișat pe siteul LPF.

Foto: www.orangesport.ro, www.fanatik.ro și www.fcpetrolul.ro    

Publicitate