Aleea Eroilor, plantată cu 100 de stejari de elevii Colegiului Economic „Virgil Madgearu”

Daniel Dimache -

Aleea Eroilor, plantată cu 100 de stejari de elevii Colegiului Economic „Virgil Madgearu”

Sâmbătă, 3 noiembrie, a avut loc un eveniment de suflet pentru comunitate locală ploieşteană, în contextul anului centenar, în cadrul acţiunii „Rădăcini româneşti”, iniţiată de Colegiul Economic „Virgil Madgearu”. 200 de elevi au luat parte la plantarea unei alei cu stejari, în Parcul municipal Vest, după ce în amfiteatrul Parcului a avut loc o frumoasă ceremonie onorată cu prezenţa de multe dintre personalităţile Ploieşti şi dedicată eroilor căzuţi în Primul Război Mondial.

O alee din parc a căpătat denumirea „Aleea Eroilor”, după ce în ziua denumită popular „Sâmbăta (pomenirii) morţilor”, a fost sădită de copii, cadre didatice, militari, alţi invitaţi, cu 100 de stejari, fiecare copac în onoarea unui erou prahovean având numele inscripţionat pe o câte o plăcuţă.

Alături de directorul Colegiului Economic şi iniţiatorul acţiunii, Simona Lupu şi de cadrele didactice, au venit primarul Ploieştiului, Adrian Dobre, vicepreşedintele CJ Prahova, Ludmila Sfârloagă, generalul în retragere Gheorghe Răucea, veteran de război, colonelul (retragere) Puiu Cujbă, alte personalităţi locale şi oameni cu suflet mare.  

 Acţiunea a fost susţinută de Primăria municipiului Ploieşti, Consiliul Judeţean Prahova, Asociaţia „Cultul Eroilor” Prahova, Asociaţia Judeţeană a Veteranilor de Război, Baroul Prahova, Direcţia Silvică Prahova, Gazeta de Prahova fiind partener media.