Alertă cu bombă la Spitalul Judeţean şi Kaufland

Daniel Dimache -

Alertă cu bombă la Spitalul Judeţean şi Kaufland

În jurul orei 20.30, marţi 13 noiembrie, la numărul de urgenţă 112, o voce de bărbat a sesizat un atac cu bombă la supermarketul Kaufland din zona de nord a Ploieştiului şi la Spitalul Judeţean.

La ambele obiective, pe lângă forţele de poliţie,  ISU Prahova a deplasat câte o autospecială pentru asigurarea măsurilor specifice și o ambulanţă Smurd. De urgenţă supermarketul a fost evacuat, aproximativ 150 de persoane fiind scoase rapid din magazin. 

Pompierii militari au început montarea corturilor în parcarea Spitalului Judeţean, în eventualitatea în care se impunea evacuarea pacienților. Conform procedurii de intervenţie la o alertă cu bombă, însă, în astfel de situaţii, spitalul nu a făcut obiectul evacuării pacienţilor şi a personalului, verificarea efectuându-se în etape, în funcţie de amplasament şi sectoarele medicale existente, a informat Inspectoratul Judeţean de Poliţie Prahova. Au fost evacuate doar circa 30 de persoane, aparţinătorii persoanelor internate în Spitalul Judeţean de Urgenţă.

S-au efectuat verificări în paralel la ambele obiective, pentru a se stabili dacă exista sau nu vreun dispozitiv explozibil. Verificarea celor două locaţii pentru alertă cu bombă, s-a făcut cu câine special dresat pentru detectarea de dispozitive explozive, în exteriorul clădirii şi cu dispozitive tehnice speciale, în interiorul clădirii.

În acelaşi timp, se efectuau cercetări pentru depistarea apelantului. Foate probabil, dobitocul a sunat de pe o cartelă anonimă, depistarea acestuia fiind o chestiune destul de dificilă.