După ce a împrumutat un fundaș central, Manolache, în Liga 3, la CSM Reșița, clubul „lupilor” a adus alți doi în mercato de iarnă, ultimul fiind Sabău. Axul central al defensivei numără acum cinci apărători, dar și doi fotbaliști care pot juca, la nevoie, în aceeași zonă!

Dragos Trestioreanu -

După ce a împrumutat un fundaș central, Manolache, în Liga 3, la CSM Reșița, clubul „lupilor” a adus alți doi în mercato de iarnă, ultimul fiind Sabău. Axul central al defensivei numără acum cinci apărători, dar și doi fotbaliști care pot juca, la nevoie, în aceeași zonă!

La solicitarea unuia dintre fundașii centrali din lotul FC Petrolul Ploiești din primele 16 etape ale sezonului regular din Liga a II-a de fotbal, Antoniu Manolache, conducerea executivă a clubului și staff-ul tehnic au fost de acord cu împrumutul acestuia la liderul uneia dintre seriile eșalonului al treilea, CSM Reșița. Acolo unde „Manolo” s-a reîntâlnit cu un alt fost „lup”, Ștefan Bărboianu, care îi va fi iar coleg în defensivă. Din acel moment, ca fundași centrali în efectivul găzarilor au mai rămas Bart Meijers, Marian Fernando Huja și Viorel Ștefan Lică. În cantonamentul de iarnă din Turcia a fost adus un fost internațional de juniori și  de tineret al Bosniei-Herțegovina, care are dublă cetățenie, inclusiv cea croată. Este vorba despre Vedran Vrhovic, cel care a și prins meciuri-test la Belek și Lara. În afara acestor patru jucători din axul central defensiv, în aceeași zonă mai pot evolua și Alberto Olaru, în fapt postul lui din perioada junioratului, și Valentin Țicu. În sfârșit, de marți, 15 februarie 2022, a apărut la antrenamente și Alexandru Sabău (foto sus, în „galben-negru”, contra CSA Steaua), al cincilea fundaș central din lot. Acesta s-a despărțit de FC Brașov și a semnat un contract întins pe doi ani și jumătate cu FC Petrolul.

Interesant este că fotbalistul în vârstă de 23 de ani, născut pe 12 iulie 1998, la Arad, și înalt de 1,85 metri, a jucat la Inter Youth, echipa de juniori a campioanei en-titre din Serie A. Apoi, a trecut, pentru doi ani și jumătate, la o altă formație din Peninsulă, AVC Vogherese, din al patrulea eșalon. Sabău a părăsit Italia, ulterior, și a fost legitimat, tot vreme de două sezoane și jumătate, la o divizionară C din țara lui de baștină, Gloria Lunca Teuz Cermei, din județul natal al său. Ajuns, vara trecută, la FC Brașov, proaspăt promovată sub numele de Corona în L2, Alexandru Sabău a bifat primele 14 partide din sezonul regular, ratându-le numai pe ultimele două. A reușit să marcheze de două ori. El a fost, deci, titular contra Petrolului, în toamnă, la eșecul la scor al echipei sale de-atunci.

Adus de la Gloria Lunca Teuz Cermei, repet, fostul său club a solicitat, după cum notează www.liga2.prosport.ro, ca – în eventualitatea în care va fi transferat de FC Brașov la un alt club – arădenii să primească suma de 10.000 de euro. Căzut în dizgrația președintelui executiv al ardelenilor, Ioan Mărginean, din cauză că, se zice, ar fi „ocupat” locul unui protejat al acestuia, Sabău a a reușit să rezilieze contractul luni seara, renunțând la banii pe care îi mai avea de luat. A doua zi s-a și prezentat la antrenamentul Petrolului (foto mijloc și jos, în prim-plan) sub comanda lui Nae Constantin. Cel despre care același site menționat mai sus a notat că l-ar fi remarcat pe fundașul central arădean la acel meci direct, precum și că, teoretic, cei 10.000 de euro ar fi trebuit totuși să fie incluși în noul contract al lui Alexandru Sabău. Bani care să fie datorați Gloriei în situația unui alt transfer viitor de la clubul găzarilor. Mai ales că fostul club din județul Arad a renunțat la această clauză tocmai din dorința jucătorului de a se putea despărți de FC Brașov. Sabău poate evolua, potrivit www.transfermarkt.de, și ca fundaș central stânga, și ca fundaș central dreapta, dar și ca fundaș lateral stânga, ba chiar, și ca mijlocaș de bandă, tot pe aceeași parte stângă.

Foto: www.liga2.prosport.ro și www.fcpetrolul.ro