Alimente expirate şi marfă fără documente descoperite de poliţişti

Mihai Ciobanu -

Alimente expirate şi marfă fără documente descoperite de poliţişti

Alimente cu termenul de valabilitate expirat şi produse fără documente de provenienţă au fost descoperite ieri de polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice la o societate din Ariceștii Zeletin, informează IJP Prahova.

Ieri, în intervalul 9 – 14, ofițerii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au organizat o acțiune având ca scop descoperirea activităţilor comerciale ilicite.

Astfel, au fost verificate 7 societăți comerciale și aplicate 9 sancțiuni contravenționale, în valoare de 47.000 lei. Totodată, au fost confiscate bunuri   în valoare de 855 lei.

EXEMPLU:

În urma verificărilor efectuate la o societate comercială din com Ariceştii, Zeletin, au fost identificate produse alimentare cu termenul de valabilitate expirat sau fără termen de valabilitate şi produse nealimetare fără documente de provenienţă.

Având în vedere aspectele constatate, agentul economic a fost sancţionat contravenţional cu amendă în cuantum de 30.000 lei şi s-a procedat la retragerea de la comercializare a produselor cu termenul de valabilitate expirat, totodată fiind confiscate mărfurile identificate fără documete de provenienţă.