Alina Dumitru – meci de judo pe Platoul Babele

Redactia -

Vicecampioana olimpică la judo, Alina Dumitru și campioana europeană la judo, Andreea Chițu, aflate sâmbătă, 2 septembrie 2012, într-o scurtă vizită în orașul Bușteni, au fost întâmpinate, potrivit tradiției, cu pâine și sare, de către primarul orașului, Emanoil Savin. La ceremonie a participat și viceprimarul orașului, Nae Savel, împreună cu elevi de la cluburile de lupte greco-romane și de karate “Caraimanul Bușteni”.

Campioanele au urcat apoi cu telecabina la Babele, unde, în aplauzele turiștilor aflați pe munte, au efectuat un exercițiu demonstrativ de judo. Îmbrăcate în chimonourile de concurs, fetele au repetat demonstrația și în apropierea Sfinxului, după care s-au fotografiat cu fiecare turist în parte. Alina Dumitru a fost premiată de către primarul Emanoil Savin cu suma de 20.000 de lei. 

“(…)Prin aceste exerciții demonstrative, într-un spațiu neconvențional, în aer liber, sperăm că vom atrage mai mulți copii spre sport. Vom vedea dacă ceea ce am arătat noi că se poate face la înălțime va fi urmat și de alți sportivi. Dorim ca prin această acțiune să promovăm sportul românesc și, bineînțeles, orașul Bușteni.”, a declarat Alina Dumitru. Judoka Alina Dumitru este, încă de anul trecut, “Cetățean de onoare” al orașului Bușteni, alături de alți sportivi de renume precum Lucian Bute, Ilie Năstase, Adrian Mutu, Nadia Comăneci și alții.