Alo, AJF Prahova, se accidentează grav jucătorii pe teren! Cu asistența medicală la arene, tot în bășcălie?

Redactia -

Alo, AJF Prahova, se accidentează grav jucătorii pe teren! Cu asistența medicală la arene, tot în bășcălie?

Două accidentări serioase, dintre care una extrem de gravă, dublă fractură de tibie și peroneu a fostului jucător al Conpetului Ploiești, Andi Ștefan (foto sus; Alexandru NECULAI), îi va urmări mai mult timp de-acum înainte pe martorii oculari ai partidei dintre AFC Bănești Urleta și AFC Brebu, prezenți duminică dimineață pe arena de lângă Câmpina. Acestea readuc în discuție problema asistenței medicale asigurate în campionatele județene de fotbal. De data asta, totul s-a petrecut la nivelul eșalonului de elită al AJF Prahova, Liga A. Dacă nici acolo nu se pot asigura condiții normale pentru a se interveni rapid și competent, în cazuri de genul accidentării lui Ștefan, autorul primului gol al gazdelor de la AFC Bănești Urleta în victoria cu scorul de 4-0, atunci ce s-o întâmpla pe la eșaloanele de mai jos?! În fotbal, se pot întâlni oricând astfel de episoade triste, ce lasă urme mari în viața și cariera unor fotbaliști tineri, despre care se spune că joacă de plăcere. Dar – exemplu nu prea îndepărtat fiind cel al lui Octavian Gânju (ajuns la FC Bănești Urleta, de la CSM Câmpina), jucător aflat pe val și convocat la selecționata Prahova Muntenia, la care și-a rupt ligamentele de la genunchi la un turneu oficial din Turcia, după operație nemaiputând reveni la același nivel – își pot distruge viitorul, chiar și ca oameni simpli.

Atele_improvizate_la_Andi_StefanLa Bănești, cum – în loc de Salvare – a fost trecută în raportul de joc o… mașină particulară, fără legătură cu asistența medicală, bietul cadru medical, o femeie prezentă la fața locului, a fost depășit de situație, apelându-se, în disperare de cauză, la o ambulanță, care l-a preluat pe jucător și l-a transportat la Spitalul Județean Ploiești. Iar asta, cu atele improvizate din… două șipci smulse dintr-un gard de lemn (foto mijloc; Alexandru NECULAI)!!! Cei prezenți au constatat cu stupoare că arbitrul întâlnirii, poate lipsit de curaj, a evitat să se implice în caz, aproape dispărând din peisaj! Este vorba despre junele cavaler al fluierului Mădălin Marinescu, din Ploiești, cel ce – indiferent cât talent sau aplecare ar avea pentru cariera aleasă – ar trebui fie scos din arbitraj, fie să urmeze un curs prin care să învețe ce trebuie să facă în astfel de situații. Dacă îi va reveni cumva curajul, între timp, evident!

Accidentare_a_lui_Gabriel_Gorgan_de_coechipierul_Cristian_SpanuÎn același meci, scrie tot www.sportcampina.ro, cel care provocase involuntar grava accidentare a lui Andi Ștefan, portarul Cristian Spânu, a mai fost protagonistul altei faze care se putea solda cu încă o accidentare gravă, însă… coechipierul său de la AFC Brebu, Gabriel Gorgan (foto jos, în echipament galben-negru; Alexandru NECULAI), s-a ales doar cu o lovitură mai tare la genunchi după impact, având mai mult noroc decât, mai devreme, adversarul de la AFC Băenști Urleta. Altfel, remarcabilă prezența de spirit a antrenorului oaspeților, Valentin Negoiță, fostul secund al lui Vivi Răchită de la Petrolul, în primul eșalon, ajutând-o imediat pe asistentă, pentru a-i da îngrijiri lui Andi Ștefan. Să ne mai mire atunci de ce Negoiță a anunțat că se va întoarce, la iarnă, în Irlanda? Acolo, cel puțin, asistența medicală e la înălțime, la orice eșalon fotbalistic. Cum, la noi, există obiceiul de a se lua măsuri abia după episoade grave, suntem curioși să aflăm care vor fi cele ale conducerii AJF Prahova și în ce vor consta, pentru a se asigura un cadru normal de desfășurare a întrecerilor sportive. Nu mai merge cu închis ochii, așa cum se mai întâmplă pe la comisiile de judecată! E deja foarte grav, pentru a se mai ascunde totul sub preș! Este în discuție soarta unor oameni, la urma-urmei, și nu ai voie să-i ignori sau să te joci cu ei!